Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Veelgestelde vragen
over het regelen van een uitvaart

Wij helpen u graag

Vindt u geen antwoord op deze pagina? Stel uw vraag dan via onderstaand formulier en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Algemeen

 • Begeleidt Decidee mij bij het kiezen van de juiste uitvaartverzorger?

  Ja. Decidee is het online platform voor het kiezen van een passende uitvaartverzorger. We geven inzicht in de lokale uitvaartverzorgers, de diensten die zij leveren en de prijzen die zij hanteren. Zo stellen we iedereen in staat op een eenvoudige manier een goed geïnformeerde keuze te maken. U kunt Decidee te allen tijde contacteren bij vragen of advies. Wij begeleiden u graag persoonlijk bij uw keuzeproces.

 • Kan ik een uitvaart regelen via Decidee?

  Ja. U kunt via Decidee een uitvaart regelen.

Uitvaart regelen

 • Wat is het voordeel van een uitvaart regelen via Decidee?

  Het voordeel van een uitvaart regelen via Decidee is dat je zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wij hebben ons huiswerk gedaan en met veel inspanning ervoor gezorgd om de uitvaartmarkt inzichtelijk te maken. Het aanbod op Decidee is actueel en wij geven een prijsgarantie af voor de getoonde prijzen.

 • Hoe regel ik een uitvaart?

  U kunt op drie manieren een uitvaart regelen via Decidee:

  • direct, door te bellen met de uitvaartverzorger van uw keuze via het getoonde telefoonnummer

  • via een terugbelverzoek: de uitvaartverzorger neemt zo spoedig mogelijk contact met u op

  • door te bellen met onze klantenservice: Onze experts begeleiden u bij uw keuzeproces en brengen u in contact met een passende uitvaartverzorger

 • Wat zijn de vervolgstappen nadat ik een terugbelverzoek heb ingediend?

  Zodra u uw contactgegevens heeft ingevuld wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld door de desbetreffende uitvaartverzorger.

Betaling

 • Hoe betaal ik mijn geboekte uitvaart?

  U betaalt uw uitvaart aan de uitvaartverzorger. Elke uitvaartverzorger hanteert zijn eigen betalingsvoorwaarden. Deze zullen aan u worden voorgelegd in uw persoonlijk consultatiegesprek.

 • Wanneer moet ik mijn uitvaart betalen?

  Hierover kunt u afspraken maken met uw uitvaartverzorger. Het kan zijn dat u een deel moet aanbetalen, maar veel uitvaartverzorgers werken ook met een factuur achteraf. Waar en of u bent verzekerd speelt hierin ook een rol. Uw uitvaartverzorger zal zijn betalingsvoorwaarden aan u voorleggen in uw persoonlijk consultatiegesprek.

Verzekering

 • Moet ik mijn uitvaart regelen via de uitvaartorganisatie waar ik ben verzekerd?

  Nee. Dit is een van de grootste misvattingen bij het regelen van uw uitvaart. Het is absoluut niet zo dat u uw uitvaart moet regelen via de uitvaartmaatschappij waar u ook bent verzekerd. Uiteraard is het wel mogelijk uw uitvaart via dezelfde organisatie te regelen maar is dit zeker niet altijd nodig en pakt ook niet altijd voordeliger uit. U kan uw uitvaart via iedere uitvaartverzorger die wij op onze website tonen regelen.

 • Betaalt mijn uitvaartverzekering voor een uitvaart geboekt via Decidee?

  Ja. Uw uitvaartverzekering is verplicht het verzekerde bedrag uit te keren, ongeacht uw keuze voor een uitvaartverzorger. U vindt uw verzekerde bedrag op uw verzekeringspolis.

Dringende situaties

 • Met wie moet ik contact opnemen in dringende situaties?

  Wanneer u reeds contact heeft gehad met de uitvaartverzorger van uw keuze, dan adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met deze uitvaartverzorger. Mocht uw uitvaartverzorger om wat voor reden dan ook geen gehoor geven, dan kunt altijd contact opnemen met onze experts. Zij staan u in dat geval graag bij.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.