Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Vlaardingen Decidee

Uitvaart in Vlaardingen


Elke uitvaart is uniek omdat elk mens uniek is. Doordat tegenwoordig veel persoonlijke keuzes voor een uitvaart kunnen worden gemaakt, zie je veel verschil in uitvaarten en uitvaartlocaties. Zo is Begraafplaats Emaus in Vlaardingen met zijn historische gebouwen een sfeervol, oud kerkhof met veel monumentale grafstenen. Begraafplaats Holy is moderner en biedt een groener beeld door een aangesloten park. Sinds 2008 is een deel van deze begraafplaats in gereserveerd voor Islamitisch begraven. De overledene ligt hier met ‘t hoofd richting Mekka bijvoorbeeld. Er zijn meerdere soorten graven. Wanneer na 10 jaar de algemene graven worden geruimd, worden de resten bijgezet in een apart islamitisch verzamelgraf op begraafplaats Holy. Vlaardingen heeft geen crematorium. Er is wel een urnentuin, een urnenmuur en een uitstrooiplaats voor as. 


Regelen van een begrafenis of crematie in Vlaardingen

 

Hoe u een begrafenis ook regelt, vaststaat dat er veel zaken geregeld moeten worden, ook praktische en financiële zaken. Er zijn veel uitvaartondernemers gevestigd in Vlaardingen. Er bestaan grote verschillen tussen uitvaartverzorgers in prijs en aangeboden diensten en de kwaliteit daarvan. Het is raadzaam om uitvaartverzorgers met elkaar te vergelijken. 


Decidee maakt het mogelijk om op een eenvoudig manier meerdere uitvaartverzorgers in Vlaardingen met elkaar te vergelijken. Voor het regelen van een begrafenis in Vlaardingen maakt u eerst een keuze voor de uitvaartverzorger die bij u past. Middels onze keuzehulp kunt u vervolgens uw wensen invullen, op basis hiervan presenteren wij de uitvaartondernemers die het beste aansluiten op uw behoeften. Het is verstandig de tijd te nemen voor het verzamelen van informatie over deze ondernemer. De visie, de opties en de prijzen per uitvaartondernemer kunnen verschillen. U kunt via Decidee rechtstreeks een aanvraag doen bij de uitvaartverzorger van uw keuze. 


Vergelijk uitvaartverzorgers


Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een uitvaart in Vlaardingen? Vindt u het belangrijk dat een uitvaart duurzaam is of aansluit bij uw geloofsovertuiging? Dan kunt u bij Decidee eenvoudig alle ruim 25 aangesloten uitvaartverzorgers die actief zijn in Vlaardingen vergelijken. Of u nu in de Indische Buurt, het Centrum of Westwijk woont, er is altijd een uitvaartondernemer bij u in de buurt. Op Decidee maakt u kennis met deze uitvaartverzorgers middels een persoonlijk profiel. U leest meer over hun visie over het begeleiden van een uitvaart in Vlaardingen. 


Kosten van een begrafenis of crematie in Vlaardingen

 

Wat is het beschikbare budget voor een begrafenis? Decidee heeft als missie om de uitvaartmarkt in Vlaardingen qua tarieven én diensten transparant te maken en heeft daarvoor van alle ruim 25 uitvaartverzorgers die actief zijn in Vlaardingen de prijzen en mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Er is voor elk budget een waardig afscheid mogelijk in Vlaardingen. Zo kan er al een begrafenis worden verzorgd (zonder aanwezigheid van nabestaanden) vanaf € 2.065,00. 


Opbouw van de kosten van een uitvaart


De kosten van een uitvaart in Vlaardingen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Een aantal onderdelen staan vast; de kosten voor het begraven zelf bijvoorbeeld. Begraven is duurder dan cremeren, doordat er naast de kosten voor het delven van het graf, ook kosten voor grafrechten, onderhoud en het plaatsen van een gedenkteken worden berekend. Er is een verschil in prijs tussen een gemeentelijk en particulier graf. Goed om te weten dat nabestaanden niet verplicht zijn om voor het dichtstbijzijnde crematorium of begraafplaats te kiezen. Het is niet mogelijk om te worden gecremeerd in Vlaardingen. 


Overige kosten van een uitvaart


Naast de kosten voor begraven vragen de meeste uitvaartverzorgers een vast aannametarief voor het begeleiden van de begrafenis. Andere kosten zijn sterk afhankelijk van uw unieke uitvaartwensen. Hoewel een bijzondere en persoonlijke uitvaart helemaal niet duur hoeft te zijn, geldt doorgaans wel: hoe uitgebreider de uitvaart, hoe duurder het wordt. De bekende koffie & cake wordt tegenwoordig vaak vervangen door een borrel met luxe hapjes.


Decidee in Vlaardingen


Hebt u uw uitvaartwensen al met uw partner of familie besproken? Heeft u al eens nagedacht waar u begraven wilt worden? Decidee helpt bij het kiezen van een uitvaartverzorger in Vlaardingen, passend bij uw budget en persoonlijke wensen. Voor een antwoord op uw vragen of advies kunt u ook altijd contact opnemen met onze eigen uitvaartexperts.

Lees meer
Decidee Uitvaart Vlaardingen Decidee