Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Utrecht Decidee

Uitvaart in Utrecht


Waar geen mensenleven hetzelfde is, is ook geen uitvaart in Utrecht hetzelfde. Utrecht heeft een jonge bevolkingssamenstelling; veel studenten en starters en een grote diversiteit aan nationaliteiten. Dat zie je terug in de invulling van uitvaarten in Utrecht. De gemeente Utrecht heeft een crematorium en 4 begraafplaatsen. Begraafplaats Kovelswade heeft een apart gedeelte met islamitische graven en Daelwijck een apart deel voor Sabiers Mandaeërs. En waar begraafplaats Tolsteeg rechte lanen en brede grindpaden heeft, staat begraafplaats Soestbergen vooral bekend om zijn slingerende paden en de Ring van Zocher.


Een passende uitvaart in Utrecht


Hebt u al eens nagedacht óf en waar u begraven of gecremeerd wilt worden in Utrecht? Hebt u uw uitvaartwensen al met uw partner, familie of vrienden besproken? Decidee helpt bij het kiezen van een uitvaartverzorger in Utrecht, passend bij uw wensen en budget. Er is altijd een uitvaartverzorger bij u in de buurt. Of u nu in Vleuten-De Meern, Overvecht of Leidsche Rijn woont.


Regelen van een uitvaart in Utrecht


Voor het regelen van een uitvaart in Utrecht moet u veel persoonlijke keuzes maken. Begraven of cremeren? Bij een uitvaart komen ook veel praktische en financiële zaken kijken. In en rondom Utrecht zijn tientallen uitvaartverzorgers actief. Tien hebben zich aangesloten bij Decidee. Voordat u een uitvaartondernemer kiest, kunt u de uitvaartondernemers eenvoudig met elkaar vergelijken. De prijzen, de aanpak en de aangeboden diensten kunnen flink verschillen, ook in kwaliteit.


Decidee helpt om op een eenvoudig manier meerdere uitvaartverzorgers in Utrecht en omstreken met elkaar te vergelijken om daarna de uitvaart in Utrecht te regelen. U krijgt direct inzicht in de kosten van een crematie of begrafenis zonder te wachten op offertes.  Ook kunt u heel eenvoudig een afspraak inplannen met de uitvaartverzorger van uw keuze.  


Vergelijk uitvaartverzorgers


Wilt u weten welke uitvaartmogelijkheden er zijn in Utrecht? Op Decidee kunt u eenvoudig alle 10 aangesloten uitvaartverzorgers die actief zijn Utrecht en omstreken met elkaar vergelijken middels een persoonlijk profiel. U kunt zoeken op basis van het laagste tarief voor een begrafenis of crematie of bijvoorbeeld op de grootte van een uitvaartonderneming, duurzaamheid of het aantal ervaringsjaren. Decidee helpt u graag bij het vergelijken van de uitvaartverzorgers in Utrecht.


Kosten van een begrafenis of crematie in Utrecht


Wat zijn de kosten van een begrafenis of crematie in Utrecht? De missie van Decidee is om de uitvaartmarkt in Utrecht transparant te maken. Daarvoor heeft Decidee alle prijzen en diensten van de aangesloten uitvaartondernemers in Utrecht inzichtelijk en gemakkelijk vergelijkbaar gemaakt. U ziet snel wat de kosten van een uitvaart in Utrecht zijn. Deze kosten zijn verschillend per begraafplaats of crematorium. Goed om te weten dat nabestaanden niet verplicht zijn om voor het dichtstbijzijnde crematorium of begraafplaats te kiezen. 


Voordat u een begrafenis of crematie regelt, is het raadzaam om na te gaan wat het beschikbare budget is. Zo kunt u passende keuzes maken. Het budget voor een uitvaart komt meestal voort uit een uitvaartverzekering, de erfenis of gespaard geld. In het algemeen geldt; hoe uitgebreider de uitvaart, hoe hoger de kosten van een uitvaart in Utrecht. Voor elk budget kunnen onze uitvaartondernemers een waardige en persoonlijke uitvaart in Utrecht aanbieden. In Utrecht bieden zij al een crematie aan vanaf € 1.450,00. (Dit is zonder aanwezigheid van nabestaanden).


Opbouw van de kosten van een uitvaart


De kosten van een uitvaart in Utrecht bestaan uit verschillende onderdelen. Een aantal onderdelen staan vast zoals de kosten voor de crematie of de begrafenis zelf. Begraven is duurder dan cremeren. Bij een begrafenis worden kosten berekend voor het delven van het graf en de grafrechten voor verschillende looptijden, het onderhoud en een gedenkteken. 


Overige kosten van een uitvaart


De meeste uitvaartverzorgers berekenen een aannametarief voor het regelen en het begeleiden van de uitvaart in Utrecht. Daarnaast zijn de totale kosten afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een persoonlijke en waardige uitvaart hoeft niet duur te zijn. Wel geldt; hoe exclusiever de uitvaart, hoe duurder. Wanneer het aantal genodigden groot is en de hapjes luxer, wordt de uitvaart duurder. Ook de kosten van een uitvaartlocatie verschillen flink; het afhuren van een café is bijvoorbeeld duurder dan thuis afscheid nemen.


U kunt via Decidee rechtstreeks een aanvraag doen bij de uitvaartverzorger van uw keuze. Voor hulp of advies kunt u altijd contact opnemen met onze uitvaartexperts. 

Lees meer
Decidee Uitvaart Utrecht Decidee