Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Rotterdam Decidee

Uitvaart in Rotterdam

Ieders leven is anders en geen uitvaart is hetzelfde. Waar een Rotterdamse begrafenis of crematie vroeger nauwelijks persoonlijk was, mag en kan tegenwoordig bijna alles. In Rotterdam wordt op een zeer uiteenlopende manier invulling gegeven aan een uitvaart. Niet gek, want Rotterdam is een stad van verscheidenheid: een samensmelting van culturen, geloven en levensovertuigingen. Deze diversiteit is ook terug te zien op Rotterdamse begraafplaatsen en crematoria. Elke begraafplaats heeft een eigen unieke sfeer en mogelijkheden. Zo biedt de Zuiderbegraafplaats een Islamitisch en een Chinees gedeelte. En bent u een echte Feyenoord-fan, dan is er een speciaal vak voor u beschikbaar. Heeft u al eens nagedacht waar u begraven of gecremeerd wilt worden? Heeft u uw uitvaartwensen al met uw partner of familie besproken? Decidee kan u helpen bij het kiezen van een uitvaartverzorger in Rotterdam, passend bij uw wensen en budget..


Regelen van een uitvaart in Rotterdam

Er zijn tientallen uitvaartverzorgers actief in Rotterdam. Er zijn grote verschillen tussen uitvaartverzorgers, zowel in prijs als in aangeboden diensten en de kwaliteit daarvan, dus het is verstandig om uitvaartverzorgers met elkaar te vergelijken. Decidee stelt u in staat om op een eenvoudig manier meerdere Rotterdamse uitvaartverzorgers met elkaar te vergelijken. U krijgt direct inzicht in de kosten van een uitvaart zonder te wachten op offertes. Ook kunt u eenvoudig een aanvraag doen of een afspraak inplannen met een uitvaartverzorger van uw keuze.

  

Voor het regelen van een uitvaart in Rotterdam maakt u eerst een keuze voor een uitvaartverzorger die bij u past. Het is daarbij verstandig om de tijd te nemen voor het inwinnen van informatie. De aanpak, mogelijkheden en prijzen per uitvaartondernemer zijn namelijk erg verschillend.


Vergelijk uitvaartverzorgers

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is wat betreft een uitvaart in Rotterdam? Dan kunt u op Decidee eenvoudig alle 36 uitvaartverzorgers vergelijken in uw buurt. In elke wijk of stadsdeel zijn er wel een paar actief. Of u nu in Kralingen, Hillegersberg, Feyenoord, Overschie, Hoogvliet of Crooswijk woont, er is volop keuze. Op Decidee maakt u kennis met uitvaartverzorgers door middel van een persoonlijk profiel, kunt u lezen over de manier waarop zij u van A tot Z begeleiden bij het regelen van een uitvaart in Rotterdam en ziet u direct wat de uitvaart u gaat kosten. Heeft u een uitvaartverzorger gevonden, dan kunt eenvoudig een aanvraag indienen, een offerte opvragen of telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.


Kosten van een uitvaart in Rotterdam

Een belangrijke tip voor iedereen die een uitvaart gaat regelen is om eerst te kijken naar het beschikbare budget. Het kan zijn dat de overledene een uitvaartverzekering had of op een andere manier heeft gespaard voor zijn of haar uitvaart. Er is voor elk budget een waardig afscheid te regelen in Rotterdam. Decidee heeft als missie om de Rotterdamse uitvaartmarkt transparant te maken en heeft van alle 36 Rotterdamse uitvaartverzorgers de prijzen en mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Zo kan er al een crematie worden verzorgd (zonder aanwezigheid van nabestaanden) voor € 1450.


Opbouw van de kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart in Rotterdam zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Een aantal onderdelen staan vast, zoals de kosten voor het cremeren of begraven. Begraven is doorgaans duurder dan cremeren. Dat komt omdat er naast de kosten voor het delven van het graf, ook kosten verschuldigd zijn voor grafrechten, onderhoud en het plaatsen van een gedenkteken. Wat opvalt is dat in Rotterdam de prijzen voor begraven en cremeren gemiddeld lager liggen dan in andere grote steden.


Overige kosten van een uitvaart

Naast de kosten voor begraven of cremeren, vragen de meeste uitvaartverzorgers een vast aannametarief voor het begeleiden en regelen van de uitvaart. Verdere kosten zijn sterk afhankelijk van uw uitvaartwensen. Hoewel een bijzondere en persoonlijke uitvaart helemaal niet duur hoeft te zijn, geldt doorgaans wel: hoe exclusiever u de uitvaart invult, hoe duurder het wordt. Geeft u de voorkeur aan een eenvoudige kist van houtfineer, of een duurdere massief eikenhouten kist? Waar wilt u dat de afscheidsdienst en condoleance plaatsvindt - op de uitvaartlocatie, in een restaurant of kroeg, of thuis? Kiest u voor een kopje koffie na de plechtigheid, of wenst u dat nabestaanden en andere aanwezigen uitgebreid borrelen met een bittergarnituur? Het zijn allemaal zaken die mede bepalen wat de uitvaart uiteindelijk gaat kosten.


Op Decidee is de prijsopbouw van een uitvaart inzichtelijk gemaakt voor alle 36 uitvaartverzorgers die actief zijn in Rotterdam. U kunt via Decidee rechtstreeks een aanvraag doen bij de uitvaartverzorger van uw keuze. Voor hulp of advies kunt u altijd contact opnemen met onze uitvaartexperts.

Lees meer
Decidee Uitvaart Rotterdam Decidee