Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Katwijk Decidee

Uitvaart in Katwijk

 

Geen enkele uitvaart in Katwijk is hetzelfde. Door de ligging aan de Rijn is Katwijk al sinds de Romeinse tijd een belangrijke stad. Hierdoor is het grootste deel van Katwijk ook nog erg gelovig. Dit is ook te zien bij de uitvaarten die hier plaatsvinden, veel daarvan zijn ook traditionele katholieke begrafenissen bij een van de drie begraafplaatsen die in Katwijk gevestigd zijn. Toch zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die kiezen voor een crematie.

 

Decidee is druk bezig om de uitvaartmarkt in Katwijk transparant te maken. Wij zorgen voor duidelijkheid in tarieven en uitvaartmogelijkheden van alle 37 aangesloten uitvaartondernemers die actief zijn in deze regio. Dit helpt u bij het vergelijken en kiezen van de uitvaartonderneming die bij u past.

 

Regelen van een uitvaart in Katwijk

 

Voordat u begint met het regelen van het afscheid van een dierbare in Katwijk is het belangrijk dat u zijn of haar uitvaartwensen kent. Daarom raden wij aan om hier regelmatig over te praten met uw dierbaren. Wilt hij of zij begraven of gecremeerd worden? Is uw partner een orgaandonor? Zijn er bepaalde liedjes die afgespeeld moeten worden tijdens de ceremonie? Dit zijn allemaal zaken die u kunnen helpen bij het regelen van een uitvaart.

 

Vergelijk uitvaartondernemers

 

Net als ieder mens is ook elke uitvaartverzorger uniek. Tarieven variëren en de aangeboden mogelijkheden verschillen. Het is dus raadzaam om uitvaartondernemers in Katwijk te vergelijken. Zij bieden steun in deze moeilijke periode en helpen bij het regelen van de begrafenis of crematie.

 

Of u nou woont in Rijnsburg, Valkenburg, Rijnsoever, de Molenwijk, Katwijk-aan-Zee, of in Overduin, Decidee vindt de uitvaartondernemer die past binnen uw budget en aansluit op uw wensen. Wij geven duidelijkheid over de prijzen en opties die alle aangesloten uitvaartondernemers in Katwijk aanbieden. Lees de missie, werkwijze en voorzieningen op de persoonlijke pagina’s van de uitvaartondernemers. Maak daarna gelijk een afspraak of doe een aanvraag bij de uitvaartonderneming van uw keuze.

 

Kosten van een uitvaart in Katwijk

 

De missie van Decidee is om de uitvaartmarkt in Katwijk transparant te maken. Wij hebben de tarieven en mogelijkheden van alle aangesloten uitvaartverzorgers in kaart gebracht en in één overzicht gezet. Hierdoor kunt u de juiste keuze maken.

 

Voor elk budget kunnen onze uitvaartondernemers een persoonlijke uitvaart verzorgen. Wel is het zo dat uw voorkeuren het kostenplaatje erg kunnen beïnvloeden. Daarom is het handig als u weet wat voor budget u te besteden hebt. Dit helpt namelijk met het maken van passende keuzes. Een technische crematie in Katwijk is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf €1.250,00. Echter, dit is voor een crematie zonder ceremonie en dus ook zonder aanwezigheid van nabestaanden.

 

Opbouw van de kosten van een begrafenis of crematie

 

Bij elke uitvaart betaalt u voor het cremeren of begraven zelf. Bij een begrafenis zijn een aantal additionele vaste kosten zoals het delven van het graf, het kopen van een gedenkteken en het onderhoud daarvan. Dit is niet het geval bij een crematie, daarom is begraven ook duurder. Let wel op de verschillen qua looptijd en grafrechten die voorkomen bij verschillende begraafplaatsen. Bij de ene plek is de looptijd minimaal 20 jaar en in sommige plekken is dat slechts 10 jaar.

 

Wist u dat u vrij bent om een begraafplaats of crematorium te kiezen, zelfs als u bij een grote verzekeringsmaatschappij verzekerd bent?

 

Overige kosten van een uitvaart in Katwijk

 

De meeste uitvaartverzorgers brengen een bedrag in rekening voor het begeleiden en regelen van de uitvaart. Dit valt ook onder de vaste kosten. Daarnaast hebben de keuzes die u maakt ook veel invloed op de totaalkosten. Wel of geen rouwadvertenties plaatsen in een krant? Het aantal genodigden voor de ceremonie en wilt u een borrel na afloop? Dit alles kan de prijs flink omhooggooien. Om geld te besparen kiezen veel mensen tegenwoordig ervoor om geen locatie af te huren maar om thuis een afscheid te houden.

 

Decidee in Katwijk

 

Decidee helpt bij het kiezen van een uitvaartverzorger in Katwijk, passend binnen uw budget en uw persoonlijke wensen. Hebt u vragen? Neemt u dan contact op met onze uitvaartexperts of een aangesloten uitvaartondernemer. 

Lees meer
Decidee Uitvaart Katwijk Decidee