Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Hilversum Decidee

Uitvaart in Hilversum

 

De gemeente Hilversum bestaat uit de stad Hilversum, het Media Park en Hilversum Sportpark. Tevens is het ook de belangrijkste plek van de landstreek het Gooi en staat bekend als de mediastad van Nederland. Meer dan 12 procent van de inwoners heeft een niet Westerse afkomst. Hierdoor is er veel diversiteit qua cultuur. Dit wordt ook door vertaald in iedere uitvaart in Hilversum. Elke begrafenis en crematie is hier uniek. Er zijn in Hilversum 7 begraafplaatsen. Zo heeft de Noorderbegraafplaats aparte delen gereserveerd voor Islamitische graven, en er is ook een Katholiek grafveld.

 

Tegenwoordig kiezen steeds meer inwoners van Hilversum voor een crematie. Dit is namelijk een stuk voordeliger en het heeft veel minder impact op het milieu dan begraven. Over het algemeen kiest men ervoor om gecremeerd te worden in een van de twee crematoria in Hilversum: Uitvaartcentrum van Vuure en crematorium Hilversum Zuiderhof.

 

Natuurlijk bent u vrij om een andere locatie te kiezen die niet in Hilversum gevestigd is. Veel mensen weten dit niet, maar iedereen is gemachtigd om zelf een crematorium of begraafplaats te selecteren. Ook als zij bij een (landelijke) verzekeringsmaatschappij een uitvaartverzekering hebben afgesloten.

 

Regelen van een uitvaart in Hilversum

 

Heeft u het ooit met uw partner gehad over jullie uitvaart? Dit lijkt vaak nog ver weg maar toch is het goed om hier eens over te praten. Weet u bijvoorbeeld al of uw geliefde gecremeerd of begraven wilt worden? Weet hij of zij hoe uw uitvaart eruit moet zien, zijn er bepaalde tradities of rituelen waar uw naasten rekening mee moeten houden? Dit zal namelijk veel druk van de schouders afhalen bij het regelen van een uitvaart in Hilversum.  

 

Uitvaartverzorgers ondersteunen u in de zware en emotionele tijd wanneer u een uitvaart moet regelen. Zij bieden een helpende hand bij het regelen van alle financiële en praktische zaken die komen kijken bij een crematie of begrafenis. In Hilversum zijn 32 uitvaartondernemers actief die u allemaal graag willen bijstaan. Decidee helpt u bij het vinden van de juiste ondernemer voor u.

 

Vergelijk uitvaartverzorgers

 

Maar welke moet u kiezen? In Hilversum zijn ruim 32 uitvaartondernemingen actief die allemaal anders zijn. Vergelijk de uitvaartverzorgers daarom gemakkelijk met Decidee. Krijg inzicht in de verschillende faciliteiten, mogelijkheden en tarieven met Decidee. Filter op wat u belangrijk vindt zoals milieuvriendelijkheid. Of misschien wilt u liever geholpen door een vrouwelijke ondernemer. Vervolgens krijgt u een beeld van de gekozen uitvaartondernemer op hun persoonlijke profielpagina. Hoe zullen zij u begeleiden van A tot Z? Bieden zij ook ondersteuning voor financiële nazorg? En wat kost dat dan? Ook leest u geverifieerde beoordelingen van andere nabestaanden.

 

Wat Decidee uniek maakt is dat u direct een kostenindicatie te zien krijgt zonder enige gegevens in te vullen of te hoeven wachten op een offerte.

 

Kosten van een begrafenis of crematie in Hilversum

 

Wij bij Decidee hebben het doel om de uitvaartmarkt in Hilversum en de rest van Nederland in kaart te brengen en duidelijkheid over de kosten voor een begrafenis of crematie te bieden. Wij willen transparantie in deze “gesloten” branche. Daarom hebben wij de tarieven van alle aangesloten uitvaartondernemingen in Hilversum in één overzicht gezet. Hierdoor kunt u en gemakkelijk met elkaar vergelijken.

 

Wij willen iedereen meegeven dat het slim is om tijdig te kijken naar het financiële aspect van uw uitvaart. Weet u al wat voor budget u te besteden hebt? En komt dit uit een verzekering of komt het geld ergens anders vandaan? Dit zal u namelijk veel moeite schelen en helpen bij het maken van passende uitvaartkeuzes. Voor ieder budget is namelijk een waardige uitvaart te organiseren. De aangesloten uitvaartondernemers in Hilversum kunnen al een crematie verzorgen vanaf 1.250 euro. Let wel op: deze prijs geldt voor een crematie waar geen herdenkingsceremonie zit inbegrepen.

 

Opbouw van de kosten van een uitvaart

 

Zoals u waarschijnlijk al weet hebben de keuzes die u maakt invloed op de totale kosten van een uitvaart. Toch zijn er meerdere kosten die al vast staan. Denk hierbij aan het graven van het graf en de onderhoudskosten. Ook betaalt u altijd voor het cremeren of begraven zelf. De laatste vaste kostenpost is het aannametarief van de uitvaartverzorger. Dit brengen de meeste ondernemingen in rekening ter compensatie voor het regelen en begeleiden van de uitvaart.

 

Overige kosten van een uitvaart

 

Zoals hierboven al kort genoemd is, hebben de keuzes die u maakt ook invloed op de totale kosten van de begrafenis of crematie. De hoogte van de overige kosten van een uitvaart zitten in dingen als het soort kist of het aantal genodigden voor de ceremonie. Over het algemeen is het zo dat exclusievere keuzes samengaan met hogere kosten. Een koffietafel na de herdenking bij u thuis zal waarschijnlijk voordeliger zijn dan een borrel met luxe hapjes.

 

Decidee in Hilversum

 

Decidee heeft één missie: we willen het voor u als consument makkelijk maken om alle 32 aangesloten uitvaartverzorgers in Hilversum met elkaar te vergelijken. Dit op basis van uitvaartmogelijkheden, kwaliteit en natuurlijk de prijs. Mocht u nog vragen hebben of is er misschien iets niet helemaal duidelijk, neem dan contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de juiste uitvaartverzorger voor u die past binnen uw budget. 

Lees meer
Decidee Uitvaart Hilversum Decidee