Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Dordrecht Decidee

Uitvaart in Dordrecht

 

Elk leven is anders geleefd, zo is ook iedere uitvaart in Dordrecht uniek. De Dordrechtse bevolking is vrij divers, het bestaat uit veel verschillende afkomsten en culturen. Dit is ook zeker terug te vinden bij alle uitvaarten in de stad. Van een typische Islamitische begrafenis tot een uitgebreide uitvaart aan de Oude Maas. Er zijn 4 begraafplaatsen in Dordrecht: de Rooms-Katholieke- en de Joodse begraafplaats, Dubbeldam en Essenhof. Essenhof heeft aparte stukken land gereserveerd voor verschillende geloofsovertuigingen. Zo heeft het Islamitische graven richting Mekka, Armeense graven met in gewijde grond, Oud Katholieke graven en een stuk gereserveerd voor Rooms-Katholieke begrafenissen. Daarnaast is crematorium Essenhof het enige crematorium dat gevestigd is in Dordrecht.

 

Heeft u al met uw naasten gesproken over uw uitvaartwensen als u komt te overlijden? Wilt u bijvoorbeeld dat er rekening wordt gehouden met religieuze tradities of juist niet? Wij raden iedereen aan om dit wel te doen omdat het veel rust kan bieden aan uw dierbaren als zij uw uitvaart moeten regelen.  

 

Uitvaart regelen in Dordrecht

 

Hoe u ook een uitvaart in Dordrecht regelt, het is een erg moeilijke en emotionele klus waar u veel lastige en financiële keuzes moet maken. Gelukkig zijn er in Dordrecht veel uitvaartondernemingen actief die u bij dit proces kunnen helpen. Zoals u kunt bedenken zijn er grote verschillen tussen deze uitvaartverzorgers, denk aan de prijs, aangeboden diensten, werkwijze en eventuele hulp nazorg na de uitvaart. Decidee raad u dus aan om hen met elkaar te vergelijken. Hieronder leest u hoe Decidee u helpt met het kiezen van de geschikte uitvaartondernemer in Dordrecht.

 

Vergelijk uitvaartondernemers in Dordrecht

 

Decidee zorgt ervoor dat u op een gemakkelijke manier allerlei uitvaartondernemers in Dordrecht kunt vergelijken. Voor het organiseren van een crematie in Dordrecht maakt u eerst de keuze voor de uitvaartonderneming die het beste bij u past. Met behulp van onze keuzehulp passen wij onze selectie aan op basis van uw wensen. Wij presenteren dus de uitvaartondernemers bij u in de buurt die het beste bij u en uw budget passen. Vervolgens leest u over de werkwijze en dingen die zij belangrijk vinden op de persoonlijke profielpagina’s van de uitvaartondernemers. Zodra u de juiste gevonden hebt maakt u gemakkelijk een afspraak of kunt u een aanvraag doen.

 

Of u nou woont in Crabbehof, Dubbeldam, Sterrenburg, Pearl Buck-erf, Wittenstein, Vredenburg, Oud-Dubbeldam, Palissander of ergens anders in Dordrecht. Decidee vindt de uitvaartonderneming die past binnen uw budget en aansluit op uw wensen.

 

Kosten van een begrafenis of crematie in Dordrecht

 

Weet u al welk budget u heeft voor uw uitvaart? Decidee heeft de missie om de uitvaartbranche in Dordrecht (qua prijzen en diensten) transparant te maken. Daarom hebben wij van ruim 32 uitvaartondernemers die actief zijn in Dordrecht de prijzen en uitvaartmogelijkheden in kaart gebracht. Voor ieder budget kunt u een passende uitvaart organiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld al een crematie zonder aanwezigen al regelen vanaf €1.450,00.

 

Opbouw van de kosten van een uitvaart

 

De kosten van een crematie of begrafenis in Dordrecht bestaat uit verschillende delen. Zo staan de kosten voor het cremeren of begraven zelf vast. Begraven is ook duurder dan cremeren omdat er daarbij ook kosten zijn voor het klaarmaken van het graf, grafrechten en de aanschaf van een gedenkteken. Het is goed om te weten dat de kosten en looptijd verschillen per begraafplaats en of u kiest voor een algemeen- of particulier graf. U bent daarbij niet verplicht om te kiezen voor het dichtstbijzijnde crematorium of begraafplaats, ook niet als u bent verzekerd bij een grote verzekeringsmaatschappij.

 

Overige kosten van een crematie of begrafenis in Dordrecht

 

Naast de vaste kosten rekenen veel uitvaartondernemers een standaard aannametarief voor het begeleiden en regelen van de uitvaart. De overige kosten van een crematie of begrafenis hangen af van uw persoonlijke uitvaartwensen. Hoewel een bijzondere en persoonlijke uitvaart zeker niet veel hoeft te kosten, geldt doorgaans wel: hoe uitgebreider de uitvaart, hoe duurder het zal worden. De traditionele koffie & cake wordt tegenwoordig vaak vervangen door een uitgebreide borrel met luxe hapjes. Maar dit zal ook de kosten omhoog brengen.

 

Decidee in Dordrecht

 

Decidee helpt u bij het vinden van een uitvaartverzorger in Dordrecht die écht bij u past. Wij helpen u de ruim 32 aangesloten uitvaartondernemers in Dordrecht gemakkelijk met elkaar te vergelijken zodat u de juiste keuze kunt maken. Vragen? Neem gerust contact op met onze uitvaartexperts, zij kunnen u ook persoonlijk advies bieden.

Lees meer
Decidee Uitvaart Dordrecht Decidee