Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Den Helder Decidee

Uitvaart in Den Helder

 

Een mooi metafoor voor iedere uitvaart in Den Helder is: Liefde is sterker dan de dood. Wat we hiermee bedoelen is dat de liefde altijd zal blijven bestaan voor iemand die is overleden. Den Helder is de meest noordelijke gemeente in de kop van Noord-Holland. De stad telt ruim 55 duizend inwoners en is voor het grootste deel Katholiek. Er zijn twee begraafplaatsen in Den Helder gevestigd, de eerste is de algemene begraafplaats. Deze beschikt ook over een urnenmuur en urnengraven en is een van de oudste begraafplaatsen in Nederland. De tweede is de Rooms-Katholieke begraafplaats Sint Jozef. Crematorium Schagerkogge is het enige crematorium in Den Helder.

 

Wanneer u te maken hebt met een naderend overlijden raden wij aan om de uitvaartwensen te bespreken met de persoon in kwestie. Wilt meneer of mevrouw begraven worden? Of juist gecremeerd? Zijn er nog andere zaken waarmee u rekening moet houden bij het regelen van de uitvaart wanneer hij of zij overleden is? Denk bijvoorbeeld aan wie er allemaal uitgenodigd wordt voor de ceremonie en waar deze plaats moet vinden. Deze informatie zal u namelijk enorm veel helpen bij het maken van passende keuzes.

 

Regelen van een crematie of begrafenis in Den Helder

 

Een crematie of begrafenis regelen in Den Helder doet u niet zomaar en het is geen makkelijke klus. In deze hectische tijd moet u talloze keuzes maken en komen er allerlei emoties op u af. Kortom, u wilt dit liever niet alleen doen. Gelukkig kan een uitvaartondernemer u helpen bij het regelen van een persoonlijke en waardige uitvaart. Zij zorgen ervoor dat u de juiste keuzes maakt en niks vergeet.

 

Vergelijk uitvaartverzorgers uit Den Helder

 

Net als ieders leven heeft iedere uitvaartverzorger ook iets dat hen uniek maakt. Zij verschillen in prijs, faciliteiten en bieden verschillende mogelijkheden aan. Het is daarom belangrijk dat u verschillende uitvaartondernemingen vergelijkt. Decidee rijkt u hierbij een helpende hand aan. Vergelijk met Decidee alle aspecten van de uitvaartverzorgers uit Den Helder zodat u de uitvaartondernemer vindt die écht bij u past.

 

Zodra u uw uitvaartwensen en voorkeuren hebt ingevuld in de keuzehulp tonen wij een overzicht met de meest relevante uitvaartondernemingen bij u in de buurt. Vervolgens leest u in meer detail waar de ondernemingen voor staan en wat hen uniek maakt op de persoonlijke profielpagina’s. Op deze pagina krijgt u ook een kostenindicatie op basis van uw wensen zonder een prijsopgave aan te vragen.

 

Decidee verbindt u met de uitvaartverzorger in Den Helder die aansluit op uw wensen. Het maakt dus niet uit of u komt uit Kruiszwin, de Visbuurt, Oud-Den Helder, de Van Galenbuurt, Doorzwin, de Vogelbuurt of uit Middelzand.  

 

Kosten van een crematie of begrafenis

 

Bij de meeste mensen is er onduidelijkheid van de kosten van een crematie of begrafenis in Den Helder. Decidee schijnt hier licht op door direct een indicatie te geven over de prijs. Dit zien we dan ook als onze missie. In één oogopslag ziet u de verschillen van alle aangesloten uitvaartondernemingen.

 

Voordat u gaat kijken naar de kosten en tarieven van een begrafenis of crematie raden wij aan om te weten wat uw bestedingsruimte is. Dit zal u helpen om passende beslissingen te maken met betrekking tot de uitvaart zonder uw budget te overschrijden. Daarnaast is het handig om te weten waar dit vandaan komt. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld een uitvaartverzekering, anderen hebben geld opzijgezet hiervoor, of wordt de uitvaart betaald vanuit een erfenis?

 

Toch hoeft een begrafenis of crematie in Noord-Holland niet veel te kosten. Onze aangesloten uitvaartondernemingen kunnen een waardig afscheid al verzorgen vanaf €1450,-. Dit bedrag is voor een technische crematie in Den Helder waar er geen ceremonie bij inbegrepen zit.

 

Opbouw van de kosten van een uitvaart in Den Helder

 

Iedere uitvaart in Den Helder is samengesteld uit een aantal (vaste)kosten. Bij een crematie bestaan de vaste kosten alleen uit het cremeren zelf. Een begrafenis heeft een aantal extra vaste lasten. Hierdoor is cremeren ook goedkoper dan begraven. Namelijk de kosten voor het begraven zelf, de rechten voor het graf en het gereedmaken en het plaatsen van een gedenkteken. De prijzen van deze kosten variëren sterk per begraafplaats en crematorium.

 

Een tip die wij u willen meegeven is dat u altijd vrij bent om een crematorium of begraafplaats te kiezen. Het maakt dan ook niet uit of u bij een (grote) verzekeringsmaatschappij bent verzekerd.

 

Overige kosten van een uitvaart

 

Buiten de bovenstaande vaste kosten, is er nog één post die ook behoort tot de vaste kosten. Dit is het aannametarief dat veel uitvaartondernemers rekenen voor de begeleiding die zij bieden. De overige kosten van een uitvaart worden bepaald door uw wensen. Wilt u het as uitstrooien bij het crematorium of doet u dit vanuit een luchtballon. Kiest u voor een handgemaakte urn of gaat u voor een mooie standaard variant? De keuzes die u maakt bij dit soort vragen kunnen het eindbedrag van de uitvaart erg beïnvloeden. Ook het aantal rouwbrieven dat u laat drukken en de plek waar de ceremonie gehouden wordt kan de overige kosten omhoog brengen.

 

Decidee in Den Helder

 

Met Decidee zorgt u voor een waardig afscheid van uw dierbare doordat u de uitvaartonderneming vindt die het beste past bij uw uitvaartwensen. Decidee helpt u de verschillende uitvaartverzorgers te vergelijken en contact met hen op te nemen.

 

Heeft u toch nog zaken die u eerst wilt bespreken of heeft u vragen? Neem dan gemakkelijk contact met ons op. Onze uitvaartexperts kunnen u helpen en geven graag persoonlijk advies. Het maakt niet uit of het weekend is of midden in de nacht, wij staan altijd voor u klaar. 

Lees meer
Decidee Uitvaart Den Helder Decidee