Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Amsterdam Decidee

Uitvaart in Amsterdam


Amsterdam is onze hoofdstad en een trotse, multiculturele stad met een grote diversiteit aan inwoners. Met de groei van de stad zijn ook de mogelijkheden om een begrafenis of crematie te regelen gegroeid. Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam heeft bijvoorbeeld een Ajax verstrooiveld. De as van overleden fans kan daar verstrooid worden op gras uit het oude De Meer Stadion. Ook begraafplaatsen Buitenveldert, De Nieuwe Noorder, De Nieuwe Ooster en Zorgvlied bieden mogelijkheden voor een passende, eigentijdse uitvaart in Amsterdam.


Hebt u uw uitvaartwensen al eens met iemand besproken? En hebt u al nagedacht of u gecremeerd of juist begraven wilt worden? Decidee helpt bij het kiezen van een uitvaartverzorger in Amsterdam, passend bij uw wensen en budget.


Regelen van een uitvaart in Amsterdam


Bij een uitvaart komen veel praktische en financiële zaken kijken. Amsterdam heeft veel uitvaartverzorgers, meer dan 10 hebben zich aangesloten bij Decidee. Er zijn grote verschillen tussen deze uitvaartondernemingen in prijs maar ook in aangeboden diensten en de kwaliteit van een uitvaart. De uitvaartondernemers in Amsterdam zijn gericht op verschillende levensovertuigingen en religies. Voor het regelen van een uitvaart in Amsterdam is het belangrijk eerst een keuze te maken tussen begraven of cremeren en daarna uw wensen te vergelijken met de mogelijkheden die de uitvaartondernemers aanbieden. Bij het regelen van bijvoorbeeld een uitvaart in Amsterdam via Decidee ziet u direct wat deze uitvaart kost. Hebt u een uitvaartverzorger gevonden? Dan kunt eenvoudig een aanvraag indienen, een offerte opvragen of telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.


Vergelijk uitvaartverzorgers


Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een uitvaart in Amsterdam? In elke wijk in Amsterdam bevindt zich wel een uitvaartverzorger, of u nu in De Pijp, Zeeburg of op de Zuidas woont. Decidee helpt bij het vergelijken van de uitvaartverzorgers in Amsterdam.. Decidee heeft van alle 12 aangesloten uitvaartverzorgers een persoonlijk profiel aangemaakt. Het is verstandig om deze uitvaartverzorgers goed met elkaar te vergelijken. Zijn bijvoorbeeld eigenheid, dementievriendelijkheid, duurzaamheid en nazorg belangrijk voor u? Door de uitvaartverzorgers in Amsterdam te vergelijken, ziet u of zij dit aanbieden.


Kosten van een begrafenis of crematie in Amsterdam


Decidee heeft als missie om de Amsterdamse uitvaartmarkt transparant te maken en heeft van alle 12 aangesloten Amsterdamse uitvaartondernemers de prijzen en diensten inzichtelijk gemaakt. Voordat u een begrafenis of crematie in Amsterdam regelt, is het verstandig om na te gaan wat het beschikbare budget is. Budget voor een begrafenis komt meestal voort uit een uitvaartverzekering of uit eigen geld.

In het algemeen geldt; hoe uitgebreider de uitvaart, hoe hoger de kosten van de uitvaart in Amsterdam. Voor elk budget kunnen onze uitvaartondernemers in Amsterdam een persoonlijk en waardige uitvaart aanbieden. In Amsterdam bieden zij al een crematie aan vanaf € 1.250,00. (Dit is het tarief zonder aanwezigheid van nabestaanden)


Opbouw van de kosten van een uitvaart


De kosten van een uitvaart in Amsterdam zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen. Een aantal basiskosten staat vast, zoals de kosten van de crematie of de begrafenis zelf. Cremeren is goedkoper dan begraven, omdat er geen kosten worden berekend voor het delven van een graf, grafrechten of onderhoud. Er zijn landelijk grote verschillen in de kosten voor een crematie of een gemeentelijk tegenover een particulier graf. Goed om te weten dat nabestaanden niet verplicht zijn om voor het dichtstbijzijnde crematorium of begraafplaats te kiezen. 


Overige kosten van een uitvaart


Naast de kosten voor een begrafenis of crematie, berekenen de meeste uitvaartverzorgers in Amsterdam een vast aannametarief voor het begeleiden en regelen van de uitvaart. De overige kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen; een bakje troost met cake is voordeliger dan luxe gebak of Surinaamse hapjes. Ook de keuze voor de kist, het drukwerk én het aantal aanwezigen hebben invloed op de kosten van een uitvaart in Amsterdam. 


Decidee in Amsterdam


Op Decidee is de prijsopbouw van een uitvaart inzichtelijk gemaakt voor alle 36 uitvaartverzorgers die actief zijn in Amsterdam. U kunt via Decidee rechtstreeks een aanvraag doen bij de uitvaartverzorger van uw keuze. Voor hulp of advies kunt u altijd contact opnemen met onze uitvaartexperts. 

Lees meer
Decidee Uitvaart Amsterdam Decidee