Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Uitvaart Alkmaar Decidee

Uitvaart in Alkmaar

 

Voor velen is een uitvaart in Alkmaar een middel om iets af te sluiten maar vooral om het leven van een dierbare te herdenken en vieren. De stad staat bekend om de kaasmarkt, bijna 400 rijksmonumenten en de prachtige kerken. In Alkmaar zijn vier begraafplaatsen gevestigd: de algemene begraafplaats Westerweg, de Rooms-Katholieke begraafplaats, algemene begraafplaats Koedijk en uitvaartcentrum Alkmaar. Deze laatste locatie beschikt overigens ook over het enige crematorium in Alkmaar.

 

Decidee in Alkmaar

 

De missie van Decidee is om het voor iedereen in Alkmaar makkelijk te maken om de juiste uitvaartonderneming te vinden door ze goed met elkaar te vergelijken. Wij helpen u daar een handje bij. Door de tarieven en aangeboden uitvaartmogelijkheden van alle aangesloten uitvaartondernemers te presenteren in één overzicht. Zo kunt

 

Regelen van een begrafenis of crematie in Alkmaar

 

Het kan erg moeilijk zijn om een begrafenis of crematie te regelen in Alkmaar. Aan de ene kant moet u van alles regelen en aan de andere kant zijn er eindeloze emoties en herinneringen die in u opkomen. Het is dan ook fijn als iemand u helpt die het hoofd koel kan houden. Een veel gekozen optie om de hulp van een uitvaartverzorger in te schakelen. Zij brengen rust in een de emotionele periode. Ook zorgen zij ervoor dat u geen cruciale dingen vergeet of overhaast beslissingen neemt.  

 

Voordat u begint met het regelen van een uitvaart in Alkmaar is het belangrijk dat u inzicht heeft in het budget. Doe allereerst onderzoek of de overledene een uitvaartverzekering heeft, is er een erfenis, of is er geld opzijgezet om de uitvaart te betalen?

 

Als u te maken hebt met een naderend overlijden raden wij van Decidee aan om dit te vragen aan de persoon in kwestie. Ook loont het om een gesprek aan te gaan over eventuele uitvaartwensen van diegene. Wil hij of zij begraven worden door een kleine groep naasten of een crematie met een grote ceremonie met een uitgebreide high tea na afloop?

 

Vergelijk uitvaartverzorgers in Alkmaar

 

Als u weet wat de laatste wensen zijn van een overledene kunt u op zoek gaan naar een uitvaartondernemer. Er zijn grote verschillen tussen de diversen uitvaartverzorgers qua; uitvaart opties en -mogelijkheden, aanwezige faciliteiten en ook qua prijzen. Vergelijk de uitvaartondernemers in Alkmaar met de website van Decidee in slechts een paar stappen. Onze keuzehulp helpt u bij het vinden van een betrouwbare uitvaartondernemer op basis van uw wensen en voorkeuren. Is milieuvriendelijkheid belangrijk of bent u misschien religieus en moeten er specifieke tradities worden nageleefd?

 

Het maakt niet uit waar u woont, in ’t Rak, De Hoef III en IV, De Horn, Voornermeer, Overdrie, Daalmeer, Koedwijk of in Huiswaard, Decidee helpt bij het vinden van de uitvaartverzorger die het beste bij u past, ongeacht het budget.

 

Kosten van een crematie of begrafenis in Alkmaar

 

Zodra u weet wat uw uitvaartbudget u beschikbaar heeft kunt u starten met het arrangeren van een begrafenis of crematie. De kosten van een uitvaart in Alkmaar bestaan uit vaste en variabele kosten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen onze aangesloten uitvaartondernemingen voor ieder budget een passende uitvaart aanbieden. Het is in Alkmaar al mogelijk om vanaf 1.400 euro een simpele maar waardige crematie te houden. Het is hierbij wel belangrijk dat u weet dat dit tarief geld voor een technische crematie zonder een plechtigheid. De meeste mensen die voor deze optie kiezen, regelen thuis een eigen ceremonie.

 

Opbouw van de kosten van een uitvaart

 

Bij een crematie bestaan de vaste kosten alleen uit de kosten voor het cremeren zelf. Bij een begrafenis zijn er een aantal extra kostenposten. Daarom is een crematie ook goedkoper dan een begrafenis. Denk aan de grafrechten, een herdenkingsteken, onderhoud en het gereedmaken van het graf. Daarbij is het goed om te weten dat u niet verplicht bent om het dichtstbijzijnde crematorium of begraafplaats te kiezen, ook niet als u bent verzekerd bij een grote verzekeringsmaatschappij.

 

De overige kosten

 

Boven de vaste kosten die eerder zijn beschreven, komen ook nog een aantal overige kosten erbij. Dit kan invloed hebben op de totaalprijs, afhankelijk van uw eigen wensen. Deze worden dus voor een groot deel bepaald door de keuzes die u maakt. Een luxe high tea na de ceremonie is dan ook een stuk prijziger dan een kleine koffietafel met koffie en cake. Een ander voorbeeld is de keuze tussen een degelijke standaard urn of iets speciaals zoals een bios urn.

 

Decidee in Alkmaar

 

Het is de missie van Decidee om de uitvaartmarkt in Nederland transparanter te krijgen. Om dit doel te bereiken hebben wij alle tarieven en faciliteiten van de aangesloten uitvaartverzorgers (die actief zijn in Alkmaar) in kaart gebracht. Vervolgens vergelijkt u alle uitvaartondernemers in één overzicht met de daar bijbehorende actuele tarieven. Hierdoor bent u in deze rouwperiode minder tijd kwijt aan het zoeken van een uitvaartverzorger en hebt u meer tijd om samen te zijn met familie en vrienden. Op onze uitvaart informatiepagina vindt u talloze tips die u kunnen helpen.

 

Heeft u toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op! Onze uitvaartexperts staan altijd klaar om u te helpen en geven u graag persoonlijk advies.  

Lees meer
Decidee Uitvaart Alkmaar Decidee