Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Omgaan met afscheid

Lutto: een app die u helpt bij het rouwproces

Het thema ‘leven en dood’ is ook voor app-ontwikkelaars een interessant onderwerp. Onze redactie is constant op zoek naar innovaties en ontwikkelingen in de uitvaartbranche. Wij vertellen u in deze blog graag meer over de rouw-app Lutto.

Wat is Lutto?

De app Lutto staat in teken van het vergemakkelijken van het rouwproces. In de app heeft u inzicht op uw eigen rouwproces en u kunt uw vrienden en familie hierbij betrekken. De app helpt u voor, tijdens en na het overlijden met het rouwen. Rouwen is namelijk al moeilijk genoeg en het team van Lutto weet hier genoeg van. Lutto wilt ervoor zorgen dat u bewust wordt van uw emoties en deze leert te begrijpen.

Hulp in elke fase

Lutto focust zich op de rouwfase waarin u zich bevindt. Gaat u iemand verliezen, dan zorgt de app ervoor dat tijdens deze fase steun naar familie en vrienden wordt opgezocht. Heeft u een dierbare verloren? Dan probeert de app zo goed mogelijk uw vragen over uw emoties te beantwoorden. Wilt u iemand anders steunen? Dan laat de app specifiek zien wat voor emoties de nabestaande voelt en wat hij nodig heeft.

Over Lutto

Het team van Lutto bestaat uit twee vrouwen. Quirine Wissink is de Founder/CEO en Robin van Iersel is de content creator. Het idee van de app is afkomstig van Quirine. In 2017 in Quirine haar vader in een snelle tijd verloren aan een ziekte. Tijd voor rouwen was er niet omdat er alleen maar gedacht kon worden aan zorgen. Zij kreeg veel steun van familie en vrienden maar had zelf niet het gevoel alsof zij kon delen wat zij nodig had in deze tijd. En zo is het idee voor Lutto ontstaan. Quirine wilt graag mensen helpen en inspireren via deze app.

De app downloaden?

De app Lutto is de eerste maand gratis en vrijblijvend te proberen. Bevalt de app? Dan zijn de kosten per maand 7 euro en de app is maandelijks opzegbaar.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.