Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Geen geld voor de uitvaart

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Toch wordt het totaalbedrag door veel mensen zwaar onderschat (NL Eyes, 2017). Maar wat kost een uitvaart nou echt? En waar gaat dit geld allemaal naar toe?

wat kost een uitvaart

Tegenwoordig betaalt u voor een uitvaart in Nederland tussen de 4.000 en 10.000 euro. Een crematie is vaak een stuk goedkoper dan een begrafenis. De prijs van een begrafenis kan soms wel oplopen tot 11.000 euro. In 2019 kost een gemiddelde begrafenis in Nederland tussen de 7.000 en 11.000 euro. Dit is onder andere afhankelijk van uw wensen voor de uitvaart en de regio waar de overledene wordt begraven. De grootste kosten van een begrafenis zitten vooral in de dienst van een een begrafenisondernemer, de kist waarvan de prijs kan variëren van €500 tot €5.000, een grafsteen en de grafrechten. De grafrechten worden vaak vastgesteld voor 10 of 20 jaar en kosten volgens de consumentenbond (2018) tussen de 1.800 en 3.600 euro.

>Een crematie daarentegen kost vaak aanzienlijk minder omdat er hier onder andere geen grafrechten betaald hoeft te worden. Deze uitvaart kost gemiddeld tussen de 4.000 en 7.000 euro.

Kosten vergelijken

Het is vaak lastig om de kosten van een uitvaart te vergelijken omdat uitvaartondernemers niet altijd open en transparant zijn over de kosten van uw wensen.

Alle bij Decidee aangesloten uitvaartverzorgers hebben hun prijzen wel transparant en inzichtelijk gemaakt. Op de website van Decidee krijgt u een actueel overzicht van prijzen bij u in de buurt.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt