Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Wat kost een crematie?

Na het overlijden van uw dierbare kan er gekozen worden om te cremeren. Vele mensen sluiten hiervoor een uitvaartverzekering af vanwege de kosten. Welke kosten komen er kijken bij een crematie? Lees hier meer over de kosten van een uitvaart.

Basiskosten van een crematie

Bij iedere crematiedienst zijn er basiskosten aanwezig. Dit geldt zowel voor een begrafenisdienst als een crematiedienst. In de basiskosten komen de volgende aspecten kijken: dienst van de uitvaartverzorger, de kist en de verzorging van de overledene. Geschat liggen de basiskosten gemiddeld tussen de 2000 en 3000 euro. Per gemeente en uitvaartverzorger kunnen deze prijzen uiteenlopen.

Opgestelde basiskosten bij een crematie

Voor het cremeren alleen rekent de uitvaartverzorger gemiddeld 1500 euro. In het weekend ligt de prijs voor cremeren hoger. Dit komt omdat er in het weekend een weekendtoeslag is. Voor een simpele kist zijn de kosten gemiddeld 500 euro. Voor de laatste verzorging vraagt de uitvaartverzorger een prijs van 150 euro. Deze prijzen bij elkaar opgeteld vormen bij elkaar het basistarief.

Opbaring en vervoerskosten bij een crematie

De kosten voor het opbaren in rouwcentrum ligger hoger dan de kosten van thuisopbaring. Voor opbaring in het rouwcentrum vraagt de uitvaartondernemer gemiddeld 600. Voor opbaring thuis vraagt de uitvaartondernemer gemiddeld 400 euro. De prijs het vervoer van de dierbare ligt rond de 400 euro. De kosten voor een volgauto zijn lager. Hiervoor vraagt een uitvaartondernemer gemiddeld 200 euro.

Kosten van rouwadvertentie, aula en crematorium bij een crematie

Een rouwadvertentie in de landelijk krant kost gemiddeld 1000 euro. De kosten voor een rouwadvertentie in de regionale krijgen ligger lager. Deze kosten liggen rond de 400 euro. Voor 100 stuks rouwkaarten liggen de prijzen erg uit elkaar. De ene uitvaartondernemer vraagt 150 euro en de ander 550 euro. Voor een rouwbloemstuk is de vraagprijs 100 euro. De kosten voor het gebruik van aula en crematorium liggen tussen de 1000 en 1500 euro.

De kosten van de asbestemmingen na een crematie

Voor de asbestemming zijn er verschillende opties. De as kan bijvoorbeeld uitgestrooid op een strooiveld. De kosten voor het uitstrooien liggen rond de 90 euro. Een andere optie is de as bewaren in een urn. Urnen zijn gemaakt van verschillende materialen. De kosten liggen rond de 70 en 500 euro. Er is een mogelijkheid om een urn te plaatsen op een begraafplaats. Hiervoor vraagt de begraafplaats gemiddeld 340.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt