Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Begraven
Resomeren
Ter beschikking aan de wetenschap

Uitvaartwensen vastleggen

Veel mensen willen het nadenken over de dood vermijden en voor sommige is het zelfs een taboe. Voor de nabestaande is het regelen van de uitvaart een stuk lastiger als zij niet weten wat voor wensen u heeft. Lees in dit artikel meer over het noteren van uw uitvaartwensen en hoe het nadenken over de wensen minder moeilijk kan zijn.

Niet willen nadenken over de uitvaartwensen

Het nadenken over de dood is veel vele mensen confronterend. Vaak wordt er bij dit onderwerp niet echt stil gestaan. Echter betekent dit niet dat het nadenken over de uitvaartwensen niet effectief is. Voor nabestaanden is deze informatie erg belangrijk. Tijdens het regelen van de uitvaart weten de nabestaande precies wat uw wensen zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de nabestaande meer rust ervaren en het kan eventuele discussies worden voorkomen.

Voordelen van de uitvaartwensen

De eerste stap is om zelf al een goed na te denken over uw uitvaart. Via deze manier heeft u controle over uw eigen uitvaart. U kan bijvoorbeeld nadenken over welke mensen u wilt uitnodigen tijdens het afscheid. Ook kunt u via deze manier een toon zeggen hoe u uiteindelijk herinnert wil morgen. Daarnaast is het fijn voor uw nabestaande om niet met vraagtekens achter te blijven. U krijgt ook een helder beeld over wat de uitvaart ongeveer zou gaan kosten.

Communiceren over uw uitvaartwensen

De volgende stap is het communiceren naar de familieleden over uw wensen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen via een gesprek. Als u dit te confronterend vindt, kunt u dit vastleggen op papier of in een document. Dit kunt aan de familie geven. Belangrijk is wel dat de familie bewust is waar de uitvaartwensen liggen en of u deze daadwerkelijk heeft opgesteld. als u het in een document heeft opgesteld, kunt u deze wensen altijd nog aanpassen.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt