Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Joodse uitvaart
Hindoestaanse uitvaart

Uitvaart in Zuid-Afrika

Kosten van een uitvaart in Zuid-Afrika

Een uitvaart in Zuid-Afrika kost gemiddeld rond de 3320. Per regio kan dit verschillen. In de gebieden waar de gemiddelde besteding hoger is, zijn de uitvaarten ook duurder. In de townships liggen de kosten lager ook omdat deze mensen minder te besteden hebben. Zeker als er een groot feest bij komt kijken is het voor de mensen in townships moeilijk te besteden. Voor de mensen die het geld niet bij elkaar gespaard krijgen is een uitvaart onbetaalbaar.

Groot volksfeest van de uitvaart

Een feest na een uitvaart hoort namelijk bij het overlijdensproces in Zuid-Afrika. In de zware dagen rond het overlijden worden voorbereidingen getroffen voor een groot volksfeest. Het leven van de overledene moet namelijk gevierd worden. Daarom kan de begrafenis dagen doorgaan. Het belangrijkste is dat er liefde en respect getoond wordt voor de dierbare.

Geen varkensvlees en vis

Tijdens het feest wordt er gegeten, gedronken, er worden verhalen verteld en er wordt muziek afgespeeld. Tijdens het feest wordt er geen varkensvlees en vis geserveerd. Dit heeft te maken met de “township beliefs”. In 1990 is er een varkensgriep geweest en tonijn is in aanraking geweest met parasieten. Er kan een wenkbrauw omhoog gaan als er wordt gevraagd om varkensvlees of vis.

Geen verschillen tussen arm en rijk

De rituelen van ieder in Zuid-Afrika zijn allemaal gelijk. Er is dus geen verschil tussen arm en rijk. Het rouwproces is belangrijk om de pijn te verzachten en de gehele familie moet opgevangen worden. Tijdens de begrafenis kleedt de familie zich in donkere kleding en bedekken zij zich. In townships is er geen geld om zich met sjaal of sluiers te bedekken dus zij gebruiken handdoeken of lakens. Het rouwproces duurt een week.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt