Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Joodse uitvaart
Hindoestaanse uitvaart

Uitvaart in Verenigde Staten

Kosten van een uitvaart in de Verenigde Staten

Een uitvaart in de Verenigde Staten komt gemiddeld 7600. De prijs kan afhangen van bepaalde factoren: begraven of cremeren, plek van begraven of cremeren en in welke regio de uitvaart plaatsvindt. Het verschillen van de prijs is voornamelijk groot bij begraven. In New York kost begraven rond de 9000 tot 11000 euro. Dit komt omdat de grond duur is. Daardoor kiezen steeds meer mensen om gecremeerd te worden.

Aantal crematies neemt toe

New York is niet de enige plek waar begraven zo duur is, dit is in heel de Verenigde Staten het geval. De prijs van cremeren is ⅓ de prijs van begraven. Op het moment kiest 33,5% van de bevolking om te cremeren. Volgens een schatting kiest 80% van de bevolking in 2035 om te cremeren. Ook wordt er vaker gekozen om een ander soort bewaarplaats te kiezen voor het as. Voorbeelden hiervan zijn de eerste speeltuin, favoriete vakantiebestemming, in de eigen tuin of in een park naast school.

Bijzondere manier van asverstrooiing 

Een bijzondere manier van as uitverstrooiing is op zee. Capitein Ken organiseert een Hawaii cruise waar mensen de kans krijgen om as uit te strooien. Er kunnen maximaal 80 mensen aan boord en per jaar wordt er 600 keer as uitgestrooid vanaf dit schip. Een ander bijzonder afscheid is het compostering van het lichaam. Een bedrijf in Seattle maakt dit mogelijk. Door een verfijnde receptuur wordt binnen 30 dagen het lichaam verwerkt tot mest. Dit mest wordt gebruikt om een boom te planten voor in eigen tuin.

Drive-in-begrafenis

Een bijzonder ontwikkeling op het gebied van de uitvaart is de drive-in-begrafenis. In 2014 heeft Michigan Funeral Home het mogelijk gemaakt om vanuit een geïnspireerde Mcdrive-loket te kijken naar de dierbare. Michigan Funeral Home zegt dat de drive-in ideaal is voor mensen die weinig tijd hebben, slecht ter been zijn en om andere redenen niet gemakkelijk het uitvaartcentrum kunnen bezoeken.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt