Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Joodse uitvaart
Hindoestaanse uitvaart

Uitvaart in Turkije

Kosten van een uitvaart in Turkije

Een uitvaart in Turkije kost gemiddeld rond de €3900. De prijzen van de graven liggen tussen de €275 en €1100. Wat een uitvaart meer laat kosten zijn de rituelen die erbij komen kijken. Vele Turken willen graag in Turkije begraven worden. Dit komt omdat er in Turkije eeuwige grafrust gegarandeerd is. Ook voelen de Turken in Turkije een sterkere verbondenheid met de cultuur. Bij het overvliegen van het lichaam kunnen ook nog extra kosten komen kijken.

Veel mensen aanwezig op de uitvaart

Turkse mensen zijn erg gastvrij. Ook na de dood. Hun deur staat altijd open voor mensen. Een uitvaart wordt vaak drukbezocht. 60 tot 100 mensen kunnen er aanwezig zijn bij de uitvaart. Als de dierbare veel mensen kende kan het zelfs oplopen tot 200 mensen die naar de uitvaart komen. Het lichaam na de dood moet snel begraven worden. Dus een uitvaart vindt ook snel plaats.

Rituelen tijdens de uitvaart

De rituelen tijdens de uitvaart mogen niet afwijken van de rituelen die profeet Mohammed had in zijn tijd. De Turken lezen uit de Koran en de Soennitische Moslims lezen ook uit de mevlud. Dit is een lofdicht over de geboorte en het leven over de profeet Mohammed. De dood is de wil van Allah en dit moet worden geaccepteerd. Het graf van de overledene wordt ook niet versierd. Het onderhouden van het graf is wel belangrijk.

Bijeenkomen tijdens de rouwperiode

40 dagen na het overlijden komen de nabestaanden weer bij elkaar om de dierbare te herdenken. Mannen gaan naar de moskee en de vrouwen worden thuis ontvangen. Voor de gasten worden er gekookt. In sommige gebieden van Turkije wordt er op de 52ste dag ook herdacht. In Nederland zijn er families die deze rituelen zoals het samenkomen om de 40ste dag ook uitvoeren.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt