Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Joodse uitvaart
Hindoestaanse uitvaart

Uitvaart in Rusland

Kosten van een uitvaart in Rusland

Een uitvaart in Rusland kost gemiddeld rond de 720. Dit is relatief goedkoop vergelijken met de andere landen. In de steden zoals Moskou en Kazan is een uitvaart het duurst. Dit komt omdat het bevolkingsaantal hier het hoogst is en dit aantal blijft ook toenomen. Vanwege de toenemende bevolking worden er nieuwe begraafplaatsen geplaatst. Echter lukt het niet om genoeg begraafplaatsen te bouwen vanwege het ruimtegebrek. Daarom zijn mensen genoodzaakt om te kiezen voor een crematie.

Thuis worden opgebaard 

In Rusland gebeurt alles thuis. Het lichaam wordt niet naar een mortuarium gebracht en huisarts hoeft niet langs te komen om het lichaam dood te verklaren. In sommige gevallen wordt het lichaam wel naar het ziekenhuis gebracht om verder onderzoek te doen. Als het lichaam thuis blijft, wordt het lichaam 3 dagen in een kist bewaard. Op de derde dag vindt de uitvaart plaats. Dit komt vanwege het christendom waarbij Jezus 3 dagen begraven was.

Genoodzaakt moeten cremeren

In Rusland is het gebruikelijk dat mensen begraven worden. Vanwege het ruimtegebrek eerder beschreven moeten mensen cremeren. Door de Russische rituelen is het namelijk belangrijk dat de overledene in een kist ligt. Vandaar dat de meeste Russen zullen kiezen om begraven te worden. De overledene wordt begraven in het land waar zij hebben gewoond. Bij Moslims en Chinezen is het gebruikelijk dat het lichaam wordt overgevlogen maar dat is bij de Russen niet het geval.

Niet trouwen of feesten tijdens de rouwperiode 

De rouwperiode voor de Russen is erg belangrijk. Deze duurt in totaal een jaar. In dit jaar mogen Russen niet trouwen of feesten. In de eerste 40 dagen wordt er veel gebeden en het graf wordt veel bezocht. De derde en negende dag zijn voor de Russen erg belangrijk. De derde dag is belangrijk omdat Jezus 3 dagen begraven was en de negende dag is belangrijk omdat de ziel 1 tot 9 dagen nodig heeft om het lichaam te verlaten. 

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt