Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Begraven
Cremeren
Resomeren

Ter beschikking stellen aan de wetenschap

Wanneer een persoon komt te overlijden, kunnen we er in Nederland voor kiezen het lichaam te begraven, te cremeren of ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Hier leest u meer over hoe u uw lichaam ter beschikking kunt stellen aan de wetenschap, wat er met uw lichaam gebeurt en of het gecombineerd kan worden met orgaandonatie.

Hoe stel ik mijn lichaam ter beschikking?

Wanneer u wilt dat uw lichaam na uw overlijden voor kennisvergaring ter beschikking mag worden gesteld aan de wetenschap, kunt u contact opnemen met een anatomisch opleidingsinstituut. Op http://www.lichaamsdonatie.info/ vindt u een lijst met alle opleidingsinstituten. U kunt tijdig informeren naar de beschikbaarheid per instituut. Een handgeschreven wens verklaring, ook wel een codicil genoemd, is wel een voorwaarde om uw keuze kenbaar te maken en geldig te verklaren.

Wat gebeurt er met mijn lichaam?

Nadat u uw lichaam aan de wetenschap heeft geschonken, gebruikt het opleidingsinstituut uw lichaam voor onderzoek en wetenschappelijk onderwijs. Studenten en arts-assistenten leren veel over de bouw van het lichaam en medisch specialisten kunnen onderzoek uitvoeren om bijvoorbeeld nieuwe operaties te testen.

Orgaandonor en ter beschikking van de wetenschap?

Stel, u bent orgaandonor maar u wilt ook graag uw lichaam ter beschikking stellen. Dat kan. Orgaandonatie gaat altijd boven de schenking aan de wetenschap. Na donatie kan uw lichaam nog steeds door een opleidingsinstituut worden opgevraagd voor specifiek onderzoek.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt