Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Technisch cremeren

De laatste tijd wordt de technische crematie steeds populairder. Maar wat is dit eigenlijk?

Wat is een technische crematie?

Een technische crematie is in bijna alle opzichten hetzelfde als een normale crematie. Het enige verschil is dat bij de “technische” variant geen ceremonie is. De redenen hiervoor kunnen verschillen. Men kan voor deze vorm kiezen wegens financiële overwegingen. Als er geen geld is om voor de uitvaart of als de overledene een kleine uitvaartverzekering heeft.

Toch is dit niet de meest voorkomende reden waarom mensen kiezen voor deze vorm van cremeren. Vandaag de dag hebben nabestaanden steeds vaker behoefte om op hun eigen manier afscheid te nemen van hun dierbare. Dit kan bijvoorbeeld thuis zijn of op een bijzondere locatie zoals het favoriete café waar de overledene graag kwam. Zij willen dus geen, in hun ogen, “standaard” afscheid in een ceremonie bij een crematorium of uitvaartcentrum.

De kosten van een technische crematie variëren tussen de 700 en 1.400 euro dit verschil hangt af van de regio en het crematorium.

Bij deze vorm van cremeren wordt dus geen plechtigheid gehouden. Wat vaak wel gebeurt is dat de directe nabestaanden aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt