Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Keurmerk Uitvaartzorg

De brancheorganisatie BGNU komt op voor de belangen van ondernemers in de uitvaartbranche. Het BGNU heeft in 2006 de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) geïnitieerd. Het keurmerk van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg staat voor een bepaalde mate van zekerheid en betrouwbaarheid van de diensten van aangesloten uitvaartverzorgers. Een onafhankelijke certificatie-instelling voert jaarlijks een kwaliteitscontrole uit bij de aangesloten uitvaartverzorgers.

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft als doel om de uitvaartbranche transparanter en betrouwbaarder te maken. Het keurmerk biedt consumenten meer zekerheid bij de keuze voor een bepaalde uitvaartondernemer. Uitvaartondernemingen die voldoen aan de eisen van het keurmerk ontvangen. Zodra een uitvaartonderneming voldoet aan de eisen van het keurmerk, geeft de stichting een certificaat af voor een periode van drie jaar. Na deze periode van drie jaar worden aangesloten ondernemingen jaarlijks opnieuw op verschillende onderdelen van hun dienstverlening gecontroleerd.

6 zekerheden van Keurmerk Uitvaartzorg

Om consumenten het vertrouwen te geven dat aangesloten uitvaartondernemingen zich houden aan de kwaliteitseisen heeft de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg de volgende zes zekerheden opgesteld:

  • Het maken van heldere schriftelijke afspraken over de uitvoering
  • Een overzichtelijke en transparante schriftelijke kostenbegroting, ook na wijzigingen
  • Een goede organisatie van de uitvaart, van begin tot het einde
  • Het hebben van personeel met voldoende ervaring en kennis
  • Een doelmatige klachtenafhandeling
  • Het toetsen van de klanttevredenheid over de uitvaart

Alleen uitvaartondernemers die voldoen aan deze zes zekerheden komen in aanmerking voor het Keurmerk Uitvaartzorg.

Wat valt er onder het keurmerk?

In principe vallen alle diensten die de uitvaartonderneming doet onder de keurmerkcriteria, van de melding van overlijden tot en met de nazorg. Een aantal diensten zijn uitgesloten van het keurmerk:

  • Bijeenkomsten over de voorbereiding van de uitvaart of diensten die betrekking hebben op de rouwverwerking
  • De dienstverlening van de uitvaartverzekeraar
  • Uitvaartgerelateerde werkzaamheden in zorginstellingen

Welke uitvaartverzorgers hebben het Keurmerk Uitvaartzorg?

Bent u benieuwd welke keurmerken uitvaartverzorgers in uw regio hebben? Ga naar het overzicht van uitvaartverzorgers in uw buurt en kies een keurmerk onder filter ‘Keurmerken’. Het overzicht toont dan alleen die uitvaartverzorgers die beschikken over het door u gekozen keurmerk voor uitvaartverzorgers. Meer informatie over het Keurmerk Uitvaartzorg en de aangesloten uitvaartverzorgers vindt u op de website van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Naast het Keurmerk Uitvaartzorg zijn er nog andere keurmerken en kwaliteitsregisters, zoals Branchevereniging Uitvaartondernemingen, Keurmerk Persoonlijke Uitvaart, Dementievriendelijke Uitvaartzorg en GreenLeave

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt