Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Joodse uitvaart
Hindoestaanse uitvaart

Uitvaart in Duitsland

Kosten van een uitvaart in Duitsland

Een uitvaart in Duitsland kost gemiddeld rond de 6400 euro. De prijs van een uitvaart kan in de regio’s van Duitsland nog enorm verschillen. In Berlijn is het relatief goedkoper dan in de andere steden. Tussen Nederland en Duitsland verschilt de prijs niet heel erg maar de uitvaart en gewoontes ervan verschillen wel.

Duitse gebruiken bij een uitvaart

De uitvaart regels in Duitsland zijn strenger, ouder en strakker. In Nederland gebeurt thuis opbaren steeds vaker. In Duitsland is dit niet gebruikelijk. Juist zelfs ongepast. Het lichaam hoort in een koelcel bewaard te worden en niet in eigen huis. Voor de Duitsers is formaliteit tijdens een uitvaart gebruikelijk. Het kaal cremeren kost voor de Duitsers rond de 300 euro. Per regio kan de prijs verschillen. Een groot verschil tussen een Nederlandse crematie en een Duitse crematie is dat er geen afscheidsbijeenkomst wordt gehouden op de plek van cremeren. Verder is er geen dienst en wordt er na afloop geen koffie gedronken. De afscheidsbijeenkomst wordt vaak op een andere plek gehouden.

Crematies in Duitsland

Als het lichaam gecremeerd wordt zijn de nabestaanden daar meestal niet bij aanwezig. In sommige gevallen weten de nabestaanden ook niet in welk crematorium het lichaam gecremeerd wordt. Soms duurt het weken voordat de crematie daadwerkelijk plaatsvindt. Na de crematie wordt de as niet meegegeven aan de nabestaanden omdat het as toebehoort aan de staat. De as verlaat de begraafplaats niet. De urn wordt op de begraafplaats gezet. Het uitstrooien van de as gebeurt ook op de begraafplaats.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.