Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vergelijkbare artikelen:

Joodse uitvaart
Hindoestaanse uitvaart

Uitvaart in Brazilië

Kosten van een uitvaart in Brazilië

Een uitvaart in Brazilië kost gemiddeld rond de 1030. De prijzen van de uitvaart kunnen per regio enorm verschillen. Dit komt omdat de gemiddelde besteding in Brazilië enorm verschilt. In sommige gevallen wordt de uitvaart gratis aangeboden omdat er geen geld voor is. Voor de rijke mensen kunnen de prijzen oplopen tot 8450. In de krottenwijken kosten de uitvaarten gemiddeld 52 euro. Merendeels van de bevolking kiest om begraven te worden.

Snelle begrafenis vanwege klimaat

Binnen 48 uur worden de meeste overledenen begraven. In sommige gevallen gebeurt dat zelfs op dezelfde dag. Dit komt vanwege het klimaat. Er zijn namelijk nauwelijks koel- en rouwcentrums aanwezig. Om deze reden wordt er binnen 24 uur een uitvaart gehouden voor de overledene.

Uitvaart moet snel geregeld worden

Vanwege het snelle begraven is er nauwelijks tijd om afscheid te nemen van de overledene. Vaak moet er gelijk actie ondernomen worden en wordt de familie afgebeld. Er moet tegen iedereen verteld worden dat de uitvaart op dezelfde dag plaatsvindt. Omdat er snel wordt begraven, wordt er ook geen rouwadvertentie in de krant geplaatst. Voordat de advertentie geplaatst is, is het lichaam al begraven.

Dienst is van korte duur

De plechtigheid van de uitvaart is van korte duur. In sommige gevallen duurt dit maar een half uur. Er is ook geen extra afscheidsdienst nadat het lichaam begraven is. Zodra de grafkist door de doodgravers geplaatst is in het graf, wordt er niks meer gedronken of gegeten. Mensen pakken de dag weer verder op. In sommige serveren de buren en vrienden de gehele avond koffie en soep. Ook opvallend is dat de meeste uitvaarten op elkaar lijken. Dit komt door het geloof.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.