Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Vragen en antwoorden: Onze relatie met Coöperatie DELA

Lees het persbericht

Lees het persbericht over het minderheidsbelang van Coöperatie DELA in Decidee op de website van dela:

Lees het persbericht

Minderheidsbelang van Coöperatie DELA in Decidee

Onze missie om de uitvaartmarkt transparanter en inzichtelijker te maken kan alleen slagen door het vertrouwen van onze partners. Om een gelijkwaardig speelveld te creëren is het van belang dat ook grote uitvaartorganisaties transparant durven zijn.

Coöperatie Dela ondersteunt onze missie en sluit zich als eerste van de drie grootste uitvaartorganisaties aan bij Decidee. Daarnaast stimuleert Dela ons initiatief met een kapitaalinjectie en neemt zij een minderheidsbelang van 30% in onze organisatie. Dela zal in elke stad waar Decidee actief is haar prijzen en diensten inzichtelijk gaan maken.

Om onze onafhankelijkheid te waarborgen zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Zo blijft de zeggenschap volledig in handen van Decidee en wordt er geen data uitgewisseld. Om de onafhankelijkheid van onze bedrijfsvoering te waarborgen en toezicht te houden op ons beleid is een Raad van Commissarissen aangesteld. Hieronder vindt u een aantal vragen en antwoorden

Waarom kiest Decidee voor DELA als aandeelhouder?

Decidee is meer dan alleen een vergelijkingsplatform. We hanteren een persoonlijke aanpak en maken een juiste match op basis van voorkeuren, prijzen en diensten.

Sinds wij in januari 2019 live zijn gegaan in Rotterdam hebben we goede stappen gezet en onze dienstverlening kunnen uitbreiden naar Den Haag en Amsterdam. We hebben in en rondom deze steden meer dan 90 aangesloten partners en vele duizenden gebruikers, waarmee we samen elke dag de uitvaartmarkt iets transparanter maken. Om onze groei verder te kunnen accelereren en onze onze dienstverlening uit te breiden naar het gehele land hebben we partners nodig met kennis van de markt en financiële slagkracht. Dit hebben we gevonden bij Coöperatie DELA. Zij stimuleert ons initiatief met een kapitaalinjectie en heeft een minderheidsbelang van 30% in onze organisatie genomen.

Door deze investering kunnen wij verder investeren in de verbetering van ons platform en op die manier waarde toevoegen voor zowel de uitvaartondernemer als de consument. Daarnaast zorgt deze stap voor meer financiële stabiliteit op de langere termijn. Met DELA als aandeelhouder staan we sterk als nieuwe spelers onze vergelijkingsmarkt willen betreden.

Gaat Decidee met deze stap niet met de vijand in zee?

Nee. Wij zien de grote uitvaartorganisaties niet als onze vijanden. Net als met alle uitvaartverzorgers zoeken we graag de samenwerking op, ongeacht de grootte van de organisatie van de partner. Door samen te werken met onze partners kunnen we de beste propositie neerzetten en de uitvaartmarkt elke dag weer toegankelijker en transparanter maken. Ook met DELA als aandeelhouder zullen wij altijd kritisch blijven en onze (ongezouten) mening blijven geven waar dit van belang is voor onze partners en bezoekers.

Is mijn data wel veilig bij Decidee?

Absoluut. In onze gesprekken met Coöperatie DELA over een mogelijke participatie waren er 2 zaken cruciaal:

1. Dat wij onafhankelijk kunnen blijven opereren zonder invloed van de participant op het door ons gevoerde beleid

2. Dat onze eigen data en die van onze partners volledig beschermd is en blijft en op geen enkele wijze gedeeld wordt met de participant.

Door deze afspraken vast te leggen in de overeenkomst met Coöperatie DELA blijft Decidee volledig onafhankelijk en zal er geen invloed worden uitgeoefend op het door Decidee gevoerde beleid. Om de objectiviteit van ons platform te waarborgen is ook een onafhankelijke Raad van Commissarissen benoemd, welke hierop mede zal toezien.

Wat zijn de voordelen voor partners van Decidee?

We zien een paar belangrijke voordelen voor onze partners en bezoekers:

We gaan investeren in betere producten voor onze partners: Samen met onze partners willen we ons platform naar een volgende fase brengen. We gaan verder investeren in handige softwareproducten die het werk van onze partners eenvoudiger maken en consumenten in staat stellen op een eenvoudige wijze in contact te komen met onze partners.

Relevant van info tot uitvaart: We zullen verder investeren in onze informatievoorziening, content en online marketing. We willen voor onze bezoekers de bron zijn voor alles omtrent een uitvaart, of het nu informatie betreft, inspiratie, of het zoeken en vergelijken van uitvaartverzorgers.

Verdere uitrol naar een landelijke dekking: Door de financiële injectie kunnen we sneller actief worden in nieuwe gebieden. Op deze manier kunnen we snel in heel Nederland actief zijn. In elk nieuw gebied waar we live gaan, zal (naast onze lokale partners) ook Coöperatie DELA haar vestigingsprofielen live zetten en zo transparantie bieden in prijzen en mogelijkheden. Het aanbod op ons platform wordt op deze manier dus groter en vollediger.

Wat is de visie van Decidee voor de toekomst?

Wij geloven in eerlijke en transparante markten en willen de complexe en ondoorzichtige uitvaartbranche voor iedereen toegankelijk maken. We staan ervoor dat mensen een waardig afscheid moeten krijgen, bij een uitvaartondernemer die bij hen past, ongeacht of en waar ze verzekerd zijn.

Sinds onze livegang in januari 2019 maken wij de juiste match tussen families en uitvaartverzorgers. We willen ons platform zo toegankelijk en begrijpelijk mogelijk maken voor iedereen.

Onze samenwerking met Coöperatie DELA laat ons toe een nieuwe fase in te gaan en ons platform verder te verbeteren. Zo kunnen we meer mensen bereiken, meer uitvaartverzorgers aansluiten en meer waarde toevoegen voor zowel de uitvaartverzorger als de consument.

Waarom is er niet gekozen voor een samenwerking, maar heeft Coöperatie DELA een minderheidsbelang in Decidee genomen? Had Decidee dit niet op eigen kracht kunnen doen?

Dat had ook gekund, maar door de deze investering kunnen we onze doelstellingen en ambitie sneller realiseren.

We weten uit eerdere ondernemerservaringen dat het op een gegeven moment een verstandige keuze kan zijn om een investeerder aan te trekken, zeker wanneer we een bedrijf willen zijn dat klantgericht is en constant blijft doorontwikkelen. Om dit te financieren zijn er verschillende opties, zoals bijvoorbeeld angel investors, venture capitalists of crowdfunding. Bij Decidee hebben we een lange termijn visie en daarbij past dan ook een investeerder bij die dezelfde visie heeft. Door in zee te gaan met Coöperatie DELA hebben we een partner gevonden met een lange termijn visie die ons de ruimte geeft om zelf te ondernemen. Zo kunnen wij ons vol focussen op het ontwikkelen van een klantgerichte dienst, zonder dat we op korte termijn met rendementen bezig moeten zijn.

Decidee heeft de ambitie om de uitvaartmarkt transparant te maken, en Coöperatie DELA deelt deze ambitie. Doordat een van de grootste spelers in de uitvaartbranche haar schouder onder dit initiatief zet, kunnen we ook echt stappen maken en de uitvaartbranche inzichtelijker en toegankelijker maken. Ook voor onze toekomstvisie is een investeerder nodig. Zo willen we samen met onze partners handige software-tools ontwikkelen en mogelijk zelfs uitbreiden naar het buitenland. Coöperatie DELA is een partij die ons hierbij financieel kan en wil ondersteunen.

Welk belang krijgt DELA in Decidee?

Coöperatie DELA heeft een minderheidsbelang van 30% verworven in Decidee. Het management van Decidee behoudt de overige 70% van de aandelen.

Vanaf wanneer is DELA aandeelhouder van Decidee?

Vanaf 25 april 2019.

Blijft Decidee onafhankelijk?

Ja, we blijven onafhankelijk en objectief handelen. Er verandert niets aan de manier waarop we opereren. Het belang van de families en partners blijft bij Decidee voorop staan, bij alles wat we doen.

In de discussie over onze onafhankelijkheid vinden we het belangrijk om te benadrukken dat we objectief blijven in onze vergelijking en ons advies naar consumenten toe. Dat is juist het bestaansrecht van Decidee. Coöperatie DELA krijgt dus geen voorkeursbehandeling. Ze komt niet beter naar voren in het zoekresultaat en we hebben met hen exact dezelfde prijsafspraken als met alle andere uitvaartverzorgers. We blijven dus ook in de toekomst alle uitvaartverzorgers gelijke kansen bieden.

Daarnaast wordt een Raad van Commissarissen in het leven geroepen. Deze raad heeft onder andere als taak toe te zien op een objectieve vergelijking op Decidee.

Wat bedoelen jullie met ‘objectieve vergelijking’?

Decidee streeft naar transparantie in de uitvaartzorg en dat faciliteert zij op haar platform. Wij helpen families bij de keuze voor een uitvaartverzorger die past bij hun wensen, maar zullen daarbij geen partijen voortrekken ten opzicht van andere partijen. Objectiviteit van ons advies en onze vergelijking is daarbij essentieel. Als een partij hoog eindigt in de vergelijking, dan zal dat altijd zo zijn omdat deze partij in dat geval het beste aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker. Geen enkele partij wordt bevoordeeld.

Worden nu alle DELA producten opgenomen in de vergelijking op Decidee?

Nee. Met Coöperatie DELA hebben wij afgesproken dat zij in elke stad waar Decidee actief is haar prijzen en diensten voor uitvaarten inzichtelijk gaat maken, wanneer zij daar ook een vestiging heeft. Momenteel vergelijken we geen uitvaartverzekeringen of andere producten. Wanneer wij zouden besluiten dit in de toekomst wel te gaan doen, doen we dit alleen als we ook daar een gelijkwaardig speelveld kunnen creëren, met meerdere partijen waarmee we ook echt een objectieve vergelijking kunnen maken.

Krijgt Coöperatie DELA invloed op de vergelijking op onze website?

Nee. Coöperatie DELA, of haar partners kunnen niet bepalen hoe zij straks in de vergelijking komen te staan en tegen welke kosten. We creëren een gelijkwaardig speelveld door voor alle partners dezelfde prijzen en voorwaarden te hanteren.

Blijft Decidee zelfstandig?

Ja, Decidee blijft zelfstandig opereren. Medewerkers blijven in dienst van Decidee en we blijven vanuit ons eigen kantoor in Rotterdam werken. Ook ons team of ons management zal niet wijzigen door onze nieuwe aandeelhouder. DELA bemoeit zich niet met de dagelijkse operatie en oefent geen invloed uit op het gevoerde beleid. We behouden onze eigen missie, visie en kernwaardes.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.