Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Opruimcoach in de uitvaart

Wat doet u met de spullen van uw dierbare nadat hij/zij is overleden? Het is waarschijnlijk niet de eerste vraag waar u aan denkt maar zeker niet een overbodige. Opruimen van de spullen van een overledene is een erg emotionele taak. Voor sommigen zelfs te emotioneel. Gelukkig kunnen opruimcoaches zoals Saskia hierbij helpen.

Over Saskia

Saskia Caminada is getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Structuur en orde vindt ze erg belangrijk. Regelen organiseren en plannen loopt dan ook als rode draad door haar leven.Voorheen heeft Saskia meer dan 20 jaar als projectleider gewerkt bij een grote verzekeringsmaatschappij. Toch prikkelde er iets. Daarom besloot ze in 2017 haar passie te volgen en maakte ze van haar talenten haar beroep. Na het afronden van de opleiding tot personal organizer is zij voor zichzelf begonnen.

Waarom een opruimcoach?

Een opruimcoach kan u helpen bij het opruimen of herinrichten van uw huis op een structurele en coachende manier. U denkt misschien, opruimen is toch makkelijk? Maar voor veel mensen is dat niet het geval. Bijvoorbeeld als u en uw partner beide een drukke baan hebben, dan kan het soms toch wel lastig zijn om een structuur te vinden om uw ‘eigen stulpje’ netjes te houden. “Ik help mensen om structuur te brengen in hun huis en dat kan heel veel rust bieden“.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Allereerst kom ik altijd langs voor een kennismakingsgesprek” vertelt Saskia “daar bespreek ik de wensen van de klant en kijk ik hoe het leven van diegene eruit ziet.” De wensen kunnen verschillen van iets kleins, zoals het ordenen van één kastje, tot het opzetten van een structuur om het hele huis op te ruimen.
Na het eerste gesprek komt Saskia langs voor de eerste opruimafspraak van 3 uur. “Ik heb op basis van jouw wensen een plan gemaakt om je te leren hoe je het prettigste te werk kunt gaan.

Opruimcoach na overlijden

Een van de eerste momenten dat Saskia iemand hielp bij het opruimen was dichtbij thuis, namelijk bij haar ouders. Nadat haar moeder was overleden heeft ze samen met haar vader het hele huis opgeruimd en kwam ze er achter dat het geen gemakkelijke taak is om te bepalen wat je doet met de spullen van een dierbaar iemand. “Dan sta je daar bij die prullenbak met je vader te huilen terwijl je jouw moeders schoenen weggooit.”
Echter, Saskia geeft aan dat het opruimen van bezittingen vaak pas een poosje na de uitvaart plaatsvindt. Toch kan zij ook vlak na de uitvaart of crematie helpen, namelijk met alle administratie wat gedaan moet worden. Bijvoorbeeld bij het stopzetten van alle abonnementen en het opzeggen van andere contracten.
Dit is dan ook de reden dat ze hier ook mensen bij begeleid.

Wilt u meer weten hoe Saskia u kan helpen? Neem een kijkje op haar website of bel naar 06-42297145.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.