Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Yarden kleedt uitvaartpolissen uit

Dinsdag 2 juli 2019 – NOS

Bent u voldoende verzekerd?

  1. Check de voorwaarden en dekking van uw natura-pakketpolis bij Yarden en bekijk of uw dekking nog voldoende is om uw uitvaartwensen te realiseren.
  2. Ga naar www.decidee.nl en vergelijk mogelijkheden en prijzen van alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Vergelijken loont: een uitvaart hoeft niet altijd duur te zijn en u bespaart al snel 2.000 euro.
  3. Belangrijk om te weten: uw keuze voor een uitvaartverzorger is altijd vrij, ongeacht waar u verzekerd bent.
  4. Vragen of advies nodig? Neem contact op met de uitvaartexperts van Decidee:

Bel 010-3076386

Honderdduizenden klanten van Yarden draaien straks zelf op voor de kosten van een kist, volgauto of koffie met cake, of ze moeten zich bijverzekeren. Het uitvaartbedrijf bevriest per 2020 de waarde van 380.000 pakketpolissen van de 1,4 miljoen polissen in een noodgreep onder druk van toezichthouder DNB.

Decidee rapporteerde eerder al over de financiële problemen bij het uitvaartbedrijf Yarden. Vandaag informeert Yarden de groep verzekerden middels een brief over de eenzijdige wijziging van de voorwaarden. Hierin staat dat alle kostenstijgingen in de toekomst voor rekening van de klant komen en niet meer voor die van Yarden. De ingreep vindt plaats bij natura-pakketpolissen met een vaste premie, die een verzorgde uitvaart bieden, in plaats van een geldbedrag waarmee je een uitvaart koopt.

Volgens René Collé, directeur van Yarden, komen de pakketverzekeringen uit andere tijden, waarin de rente hoger was en uitvaarten nog goedkoper waren. Tegenwoordig is een vaste premie bijna ondenkbaar.

Wat betekent dit voor u?

Heeft u een natura-pakketpolis bij Yarden, dan heeft deze een gemiddelde waarde van 3200 euro. Als u in 2030 komt te overlijden en de prijzen stijgen jaarlijks met 1,75 procent, dan kunt u daar niet meer dezelfde uitvaart voor krijgen. Uw polis is nog steeds 3200 euro waard, maar de uitvaart kost dan 3873 euro. Uw nabestaanden kunnen dan kiezen voor bijbetalen of voor een versobering van de uitvaart om kosten te besparen.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.