Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

UrnUrnUrn: kunstzinnige houders van emotie

Ter nagedachtenis aan een overleden dierbare is er tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van gedenktekens en -monumenten. Zo kan na een crematie de as bijvoorbeeld worden verwerkt in een sieraad of een beeldje. Maar ook de meest traditionele Urn kan een kunstobject zijn, zoals de urnen van Anna.

Over Anna

Anna Ramsair is geboren en getogen in Rotterdam en wist vanaf jongs af aan al dat ze een carrière in de kunst ambieerde. Anna visualiseert inmiddels al meer dan 30 jaar het leven om haar heen vanuit haar Atelier in Rotterdam en laat zien dat je heel anders tegen dingen aan kunt kijken. Ze begon haar carrière als tekenaar en schilder, maar vond een nieuwe passie na haar studie Sociologie.

Van de wetenschap naar urnen

Na jaren in de kunst besloot Anna om haar leven te verrijken met een studio Sociologie. Toen zij na haar afstuderen op het punt stond om te kiezen voor een leven in de wetenschap of toch voor de kunst, is ze teruggekeerd naar de kunst. Om terug te komen in het kunstgevoel, begon Anna na haar studie met pottendraaien en vormgeven in klei. Klei is voor haar een heel directe uiting van kunst, veel directer dan bijvoorbeeld schilderen. Tijdens het draaien van klei sta je in direct contact met het materiaal dat letterlijk door je handen gaat. Bij schilderen heb je altijd nog een penseel in je handen die tussen jou en de verf in staat.

De stap van pottendraaien naar urnen was snel gemaakt. Een urn is namelijk ook een soort van pot waar men iets in doet wat voor hem of haar heel dierbaar is. Urnen zijn houders van emotie en Anna maakt van deze houders ware kunstwerken, waar je voor gaat zorgen. Pottendraaien is voor Anna een meditatief proces, waarin zij haar gevoel echt kwijt kan. De urnen van Anna komen organisch tot stand en het creatieve proces beslaat vaak meer dan een maand, voordat zij de definitieve hand legt aan een kunstwerk.

Ontmoet Anna

Wilt u het werk van Anna zien of bestellen? Kom dan eens op afspraak langs in haar atelier of bezoek haar website urnurnurn.nl. In de basis maakt Anna geen urnen op bestelling. Wel kan zij met u in gesprek over de overledene als voeding voor haar inspiratie.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.