Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Uitvaartbedrijf Yarden in financiële problemen: Wat betekent dit voor u?

Maandag 1 april 2019

Wat kunt u doen:

  1. Check de voorwaarden en dekking van uw naturapolis bij Yarden.
  2. Bekijk of uw dekking nog voldoende is om uw uitvaartwensen te realiseren.
  3. Ga naar www.decidee.nl en vergelijk mogelijkheden en prijzen van alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Vergelijken loont: een uitvaart hoeft niet altijd duur te zijn en u bespaart al snel 2.000 euro.
  4. Belangrijk om te weten: uw keuze voor een uitvaartverzorger is altijd vrij, ongeacht waar u verzekerd bent.
  5. Vragen of advies nodig? Neem kosteloos contact op met de uitvaartexperts van Decidee via onderstaand telefoonnummer of via de livechat op deze pagina.
Bel 010-3076386

Het Financieel Dagblad meldt vandaag dat uitvaartbedrijf Yarden in financiële problemen verkeert door slechte resultaten van de verzekeringstak. In het verleden afgesloten naturapolissen zijn een strop geworden voor Yarden vanwege stijgende uitvaartkosten. Heeft u in het verleden een naturapolis afgesloten bij Yarden? Dan kan dit mogelijk gevolgen hebben voor u.

Kosten van een uitvaart

De kosten van uitvaarten zijn de afgelopen tien jaar flink gestegen. Uit onderzoek van Decidee blijkt dat een aangeklede uitvaart gemiddeld tussen de 5.500 en 7.500 euro kost. Alleen de basiskosten voor een uitvaartverzorger bedragen vaak al 2.000 euro. Daarbovenop komen kosten voor onder andere een kist, graf- of crematiekosten, de grafsteen of urn, de afscheidsdienst en condoleance. Doordat de kosten van een uitvaart zo hard zijn gestegen, is de naturapolis een strop geworden voor Yarden. Yarden heeft al getracht de voorwaarden te veranderen en te versoberen en stond daarvoor in 2007 al bij de rechter. Het bedrijf heeft geprobeerd de naturapolis af te kopen voor een vast uit te keren bedrag van 3.733 euro, maar zonder succes. De kapitaalreserves voor het uitkeren van deze polissen zijn inmiddels gezakt tot het absoluut wettelijk minimum. Daarom stuurt de toezichthouder aan op het vergroten van de reserves, maar Yarden is hierin nog niet geslaagd.

Wat betekent dit voor u?

Heeft u in het verleden een naturapolis afgesloten bij Yarden? Er bestaat dan een kans dat uw polis wordt afgestempeld, wat betekent dat uw polis gedwongen wordt versoberd. Dat is een zorgelijke situatie, omdat de kosten van de uitvaart hierdoor mogelijk niet meer volledig gedekt worden.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.