Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Kijktip: TED talk
The four stories we tell ourselves about death

Het thema ‘leven en dood’ is voor veel filmmakers en schrijvers een bron van inspiratie. Onze redactie is constant op zoek naar in het oog springende films, series en documentaires en in deze nieuwe rubriek presenteren wij onze volgende kijktip: TED Talk: The four stories we tell ourselves about death.

Wat is TED Talk?

TED staat voor technologie, entertainment, design. Sprekers krijgen tijdens een TED talk de kans om de presentatie van hun leven te geven. Tijdens de TED talk praten de sprekers over hun expertisegebied, een project of een onderwerp waarbij de spreker vinden dat zij andere hiermee moeten inspireren. Voor een TEDwaardig interview moeten de volgende vragen met een ja beantwoord kunnen worden: is mijn idee nieuw, is mijn idee interessant en is mijn idee realistisch?

TED is razend populair

De eerste TED-conferentie vond plaats in 1985 in California. Richard Wurman is de grondlegger. Hij bracht tijdens de eerste TED talk mensen op het gebied van technologie, entertainment en design samen om inzichten en ideeën te delen. Dit vierdaagse event is ontwikkeld tot een twee jaarlijkse week bijeenkomst. In 2002 nam Chris Anderson dit concept van Richard Wurman over. Chris is vandaag de dag het gezicht van TED.

Ideas worth spreading

Iedere spreker krijgt 18 minuten de tijd om zo toegankelijk mogelijk een presentatie te geven over hun belangrijke onderwerp. Vroeger waar mensen alleen uit de technologie, entertainment en design bijeenkwamen, komt nu ieder van elk vakgebied bij elkaar om over hun onderwerp te praten. Dit sluit perfect aan bij het motto van TED: ideas worth spreading. De meeste TED talks zijn tegenwoordig online te bekijken. Deze video’s worden dan ook miljoenen keren bekeken.

Gedrag tijdens sterven

In deze TED talk over the four stories we tell ourselves about death vertelt Filosoof Stephen Cave over hoe mensen zichzelf verhalen aanpraten zodra ze horen dat ze doodgaan. Vele mensen denken namelijk dat zij eeuwig kunnen leven en de dood kunnen ontsnappen. Dit geldt voor elke geloofsovertuiging. Dit is de grootste vooroordeel die mensen hebben over de dood.

Vier verhalen die mensen geloven

Er zijn vier verhalen die mensen zichzelf aanpraten als het gaat over de dood

  • Iedereen wilt de dood vermijden
  • De verrijzenis
  • Spirituele onsterfelijkheid
  • Nalatenschap

Stephen vertelt in de TED talk uitgebreid over deze onderwerpen en het gedrag van mensen zodra zij horen dat zij komen te overlijden.

Online te bekijken

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.