Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Roze uitvaart in Amsterdam?
Regel het op Decidee

Vergelijk roze uitvaarten in Amsterdam

Bij het regelen van een uitvaart is het fijn als de uitvaartverzorger bekend is met de levensstijl, rituelen en gewoonten van de overledene. De uitvaart moet passen bij de overledene en kloppen voor de nabestaanden. Er is de afgelopen decennia steeds meer ruimte gekomen voor de persoonlijke invulling van een uitvaart. En omdat iedereen een waardig afscheid verdient passend bij zijn of haar levensstijl, is ook de ‘roze’ uitvaart steeds meer in opkomst.

De roze uitvaart in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om diversiteit en tolerantie ten opzichte van homo’s, lesbi’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Op Decidee zijn veel uitvaartverzorgers te vinden die affiniteit met de LGBTI-gemeenschap hebben en een prachtig en waardig afscheid kunnen organiseren met respect voor de levensstijl van de overledene.

Hoe ziet een roze uitvaart eruit?

De LGBTI-gemeenschap wordt in Nederland vaak in verband gebracht met de kleur roze. Dit hoeft niet te betekenen dat een roze uitvaart ook meteen gepaard gaat met een roze kist en rouwwagen. Sterker nog, uitvaartondernemers die regelmatig roze uitvaarten verzorgen vertellen dat ze dat eigenlijk nooit meemaken. Eigenlijk ziet het overgrote deel van de roze uitvaart er hetzelfde uit als een reguliere uitvaart. Het verschil zit hem voornamelijk in de begeleiding van de uitvaart. De roze uitvaart wordt doorgaans begeleid door een uitvaartverzorger die affiniteit heeft met LGBTI-levensstijl.

In Amsterdam zijn veel uitvaartverzorgers en ritueelbegeleiders actief die zelf homoseksueel, lesbisch, biseksueel, of transgender zijn, of hiermee affiniteit hebben. Deze uitvaartverzorgers zijn daarom goed in staat om LGBTI-specifieke aspecten te verwerken in het regelen en begeleiden van de uitvaart

Bent op zoek naar een uitvaartverzorger die ervaring heeft met het regelen van een roze uitvaart in Amsterdam? Gebruik dan de zoekbalk onderaan deze pagina. Op de overzichtspagina kiest u vervolgens onder de filter “Ervaring met…” voor de optie “LGBTI / roze uitvaart”.

Vergelijk roze uitvaarten in Amsterdam

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.