Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Prinses Christina in besloten kring gecremeerd

Vrijdag 23 augustus 2019

Donderdagmiddag is Prinses Christina als eerste Oranje ooit in besloten kring gecremeerd. Bij de dienst die ruim een uur duurde was een groot deel van de koninklijke familie aanwezig. Vanuit Paleis Noordeinde begeleidde de familie eerder op de dag de kist naar het Koetshuis van de Koninklijke Stallen. Direct achter de kist liepen de drie kinderen van Christina: Bernardo, Juliana en Nicolás. Zij werden gevolgd door de zussen Beatrix, Irene en Margriet en zwager Pieter van Vollenhoven. Achter hen liepen koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De prinsesjes waren niet aanwezig bij het afscheid.

Over Prinses Christina

Prinses Christina is de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Zij overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Christina koos al op jonge leeftijd voor een leven buiten de schijnwerpers. Ze bleef daardoor voor het grote publiek de minst bekende zus van Beatrix en tante van Willem-Alexander.

Kleurrijk afscheid

Prinses Christina wilde niet dat haar afscheid een zware, formele bijeenkomst zou worden. Dit kwam tot uiting in de kleurrijke kleding die op het afscheid werd gedragen. Sommigen hadden een bloem in hun knoopsgat en de kist was bedekt met zonnebloemen. Enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours leverden een muzikale bijdrage.

Openstelling Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen

In verband met het overlijden van Christina is de openstelling van Paleis Noordeinde en van het Koninklijk Staldepartement deze week afgelast. De openstelling volgende week vrijdag en zaterdag gaat wel door.

Online condoleance

Er is door de familie een condoleanceregister geopend. Daar stromen de condoleances binnen. Wilt u ook een bericht achterlaten, dan kan dat via deze link.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.