Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts


Kijktip:
The Story of God

Het thema ‘leven en dood’ is voor veel filmmakers en schrijvers een bron van inspiratie. Onze redactie is constant op zoek naar in het oog springende films, series en documentaires en in deze nieuwe rubriek presenteren wij u graag onze eerste kijktip: The Story of God.

Morgan Freeman als onderzoeker

In de serie van National Geographic, die te zien is op Netflix, doet Morgan Freeman onderzoek naar de rol van religie in de geschiedenis van de mens. Daarbij gaat hij op zoek naar mogelijke antwoorden op de grootste levensvragen en spreekt hij met verschillende, interessante mensen. Hij zoekt naar antwoorden in alle uithoeken van de wereld over thema’s als de ziel, reïncarnatie, het einde van de wereld en ‘het kwaad’.

Objectieve blik op religie

The Story of God leert ons veel over de verschillende denkwijzen op onze wereld en duikt daarvoor in de geschiedenis van geloven en de verwevenheid daarvan in culturen. Dit is niet alleen leerzaam, maar het leert ons ook onze naasten beter te begrijpen. The Story of God geeft een objectieve blik op religie door het thema vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Of u nu christelijk bent, spiritueel, moslim of juist gelooft in de wetenschap: er hangt geen waardeoordeel aan de serie en alle geloven en religies worden met veel respect behandeld en besproken.

Een goed begin: Beyond Death

De serie trapt direct af met de dood als thema. Morgan Freeman gaat op zoek naar antwoorden op vragen over de ziel, reïncarnatie en bijna-doodervaringen. Hij onderzoekt de standpunten over het leven na de dood. Mensen die na een hartstilstand of een dodelijk ongeluk toch nog worden gered, hebben het vaak over een wit licht. Zo spreekt Morgan de Amerikaan David Bennett, die een bijna doodservaring had toen hij in 1983 voor de kust van California tijdens een storm over boord werd gegooid door een metershoge golf. David spreekt over zijn ervaringen en zijn geloof in het leven na de dood.

Ook gaat Morgan op zoek naar bewijzen voor het hiernamaals in een 5000 jaar oude piramide in het Egyptische Sakkara in het graf van koning Unas. En tot slot stelt hij de vraag of we ooit onsterfelijk kunnen worden. De Amerikaanse Martine Rothblatt heeft een poging daartoe gedaan middels artificiële intelligentie.

Waar kunt u de serie bekijken

De drie seizoenen tellende serie is te bekijken via de betaalde streamingsdienst Netflix. Mocht u nog niet overtuigd zijn van onze kijktip, bekijk dan hier alvast de trailer.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.