Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts


Kijktip:
Alternate Endings: Six New Ways to Die in America

Het thema ‘leven en dood’ is voor veel filmmakers en schrijvers een bron van inspiratie. Onze redactie is constant op zoek naar in het oog springende films, series en documentaires en in deze nieuwe rubriek presenteren wij onze volgende kijktip: Alternate Endings: Six New Ways to Die in America.

In Alternate Endings: Six New Ways to Die in America hebben Perri Peltz en Matthew O’Neill zes mensen gevolgd die ervoor hebben gekozen om het einde van het leven anders te beëindigen. De documentaire laat zien dat mensen vaak niet over de dood nadenken tot het hen overvalt. Hierdoor kiezen mensen vaak voor het traditionele omdat het veilig voelt. De zes mensen waarbij hun afscheid gevolgd is hebben bewust de keuze gemaakt om hun afscheid te baseren op dingen die zij belangrijk vinden en hebben niet gekozen voor routine.

Verder dan de traditionele uitvaart

De documentaire leert ons dat afscheid nemen niet traditioneel hoeft te zijn. Er zijn in de uitvaartbranche zijn veel innovaties die een gepersonaliseerd afscheid dat volledig past bij de persoon mogelijk maken. Bewust nadenken over de dood speelt hierbij een grote rol. De zes gevolgde personen en nabestaanden laten zien hoe goed nadenken over de dood ervoor kan zorgen dat de nabestaanden rust kunnen vinden in het verlies.

Springkussens, schepijs en Batman

Een van de gevolgde mensen is Garrett Matthias. Garrett is op zijn vijfde overleden aan een ongeneeslijke ziekte. Zijn ouders hebben hem voor het overlijden duidelijk gemaakt dat niet iedereen dezelfde kans heeft om te leven. Op jonge leeftijd is Garrett bewust gemaakt over zijn aanstaande dood. Garrett’s afscheid moest bijzonder zijn, geen traditionele begrafenis, met springkussens, schepijs en Batman. In documentaire is te zien hoe zijn ouders vorm hebben gegeven aan zijn wensen en een onvergetelijk afscheid hebben gerealiseerd. Op deze manier hebben zijn ouders tevens meer rust kunnen vinden in het grote verlies van hun zoon.

Waar kunt u de serie bekijken

De documentaire Alternate Endings: Six New Ways to Die kunt u bekijken via HBO of de betaalde streamingdienst Ziggo Go. Als u nog niet overtuigd bent van onze kijktip, kunt u hier de trailer van de documentaire bekijken.

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.