Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Kabinet voert campagne:
‘Goed gesprek over de dood’

Donderdag 20 juni 2019 – NOS

Leg uw uitvaartwensen vast

Decidee biedt de mogelijkheid om uw uitvaartwensen eenvoudig en snel vast te leggen en eenvoudig op te slaan in een digitale kluis, waar enkel u en door u aangewezen personen toegang tot hebben. Lees meer over onze digitale kluis en leg uw wensen vast.

Leg uw uitvaartwensen vast

Vandaag start het kabinet met een voorlichtingscampagne om ongeneeslijk zieken en hun naasten te helpen om te praten over de dood, meldt de NOS. Volgens Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft de campagne als doel het bespreekbaar maken van hoe mensen de laatste levensfase willen doormaken.

Om handvatten te bieden voor zo’n gesprek komt er een speciale website met praktische tips. Zo kun je lezen hoe een wilsbeschikking kan worden geschreven of hoe er met familie over het levenseinde kan worden gepraat. Het motto van de campagne is: “Ik heb te horen gekregen dat ik doodga, maar tot die tijd leef ik”.

Praten over de laatste levensfase is moeilijk

Veel mensen vinden het moeilijk om te praten over de laatste levensfase en de dood. Toch is het is ontzettend belangrijk dat we de dood de plek geven die hij verdient, als volwaardig onderdeel van het leven. Met de campagne wilt het kabinet dat mensen veel eerder nadenken over wat ze willen. Dat ze zich uitspreken hoe ze willen worden ondersteund, in de laatste periode. Dat ze kunnen overlijden op de plek die ze zelf kiezen. “Het maakt overlijden minder moeilijk, minder eenzaam, minder pijnlijk.”, aldus de Jonge.

Uw uitvaartwensen vastleggen kan eenvoudig en snel

Het is niet voor iedereen duidelijk dat het vastleggen van uitvaartwensen heel simpel kan zijn. Via het geheel onafhankelijke platform van Decidee is het mogelijk om uw uitvaartwensen eenvoudig en snel vast te leggen in de vorm van een wilsbeschikking. In een online portal kunt u uw laatste wensen en voorkeuren opslaan, aangeven hoe u uw uitvaart eruit wilt laten zien en door wie u de uitvaart wilt laten uitvoeren. Ook de verdeling van bepaalde bezittingen na uw overlijden kunt u samen met uw nabestaanden vastleggen. Decidee slaat uw gegevens veilig op in een digitale kluis, waar enkel u en door u aangewezen personen toegang tot hebben.

Leg uw uitvaartwensen vast

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.