Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Bio Sac 200:
opbaren zonder koeling

Gastblog – Door Karen Admiraal

 

Over de auteur

Met haar uitvaartonderneming Buitengewoonafscheid zorgt eigenares Karen Admiraal ervoor dat families op een unieke manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare. De naam van haar onderneming zegt het eigenlijk al; Karen haar werkwijze is buitengewoon. In haar visie is een mooi afscheid een afspiegeling van het leven van de overledene.

Bekijk haar profiel op Decidee

Na een overlijden is het belangrijk dat een lichaam goed in conditie blijft tot de dag van de uitvaart. Om dit te bereiken werd en wordt in de meeste gevallen nog gekozen voor een koelplaat direct onder het lichaam of onder de kist. Gelukkig bestaat er sinds kort een andere, stille manier om het lichaam in een goede conditie te houden waarbij de overledene niet ijskoud aanvoelt. Wij wilden hierover meer weten en hebben Karen Admiraal, ambassadeur van de Bio Sac 200 en uitvaartbegeleider van Buitengewoonafscheid, gevraagd om meer informatie.

‘De Bio Sac 200 is een natuurlijke, biologische en duurzame manier van opbaren zonder gebruik te maken van een koeling. Het is daarmee niet schadelijk voor mens, dier en milieu. Met name tijdens een thuisopbaring is de Bio Sac 200 een mooie keuze. Het maakt geen brommend geluid en de werking ervan is niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur’, aldus Karen.

Wat is de Bio Sac 200 precies?

De Bio Sac 200 is een filter met twee hoofdbestanddelen; actieve koolstof en geïmpregneerde klei. De filters worden op de onderbuik op de droge, blote en gedesinfecteerde huid geplaatst, precies daar waar in ons lichaam de grootste organen zitten. Direct na het plaatsen van de filters, het liefst binnen 6 uur na overlijden, worden gassen en geuren opgenomen, waardoor het lichaam op natuurlijke wijze wordt geconserveerd. Het lichaam blijft op kamertemperatuur wat prettig aanvoelt voor de nabestaanden. Andere voordelen zijn dat de overledene langer een optimaal aangezicht blijft houden en geen nare geuren afgeeft. Het duurzaamheidsaspect van de Bio Sac 200 is voor veel mensen een extra voordeel.

Karen geeft aan; ‘Bij een volwassene worden minimaal 2 filters op de onderbuik geplaatst, bij een baby of een kind is dit er 1. Hier zijn in Nederland duidelijke regels voor gemaakt. De hoeveelheid filters en het effect van deze filters is afhankelijk van het postuur van de overledene. Bij voorkeur moeten de filters zo snel mogelijk na een overlijden en de verzorging van de overledene worden geplaatst. We kunnen geen garanties geven op het natuurlijke proces van het lichaam in combinatie met onze filters. Elk lichaam reageert anders op deze manier van bewaring. Het doel van Bio Sac 200 is dat nabestaanden op de best mogelijke manier afscheid kunnen nemen.’

Alle voordelen van de Bio Sac 200 op een rijtje;

  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Stil en sereen
  • De overledene blijft op kamertemperatuur
  • Een blijvend natuurlijk aangezicht van de overledene
  • In veel gevallen lagere kosten
  • Natuurlijk overlijdensproces van het lichaam wordt ondersteund

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.