Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Weblog Persbericht Waarom het vastleggen van uitvaartwensen loont Decidee
13 augustus 2020

Waarom het vastleggen van uitvaartwensen loont

Een komend overlijden is een proces waar veel bij komt kijken. Er moeten verschillende zaken geregeld worden zoals het zoeken van een uitvaartverzorger, het opstellen van een testament en het regelen van de donorregistratie. Er kan gedacht worden dat na het vinden van een uitvaartverzorger het geregeld is maar daar kan nog op verkeken worden. Het vastleggen van de uitvaartwensen is ook een belangrijk onderdeel tijdens dit proces. Ben jij benieuwd waarom het vastleggen van de uitvaartwensen loont? Lees de blog verder.

Overzicht en rust door het vastleggen van de uitvaartwensen

Het verliezen van het overzicht en hebben van chaos is geen gewenste situatie tijdens een overlijden. Op het moment dat de uitvaartwensen vooraf niet zijn vastgelegd, moet de familie zelf een keuze maken welke elementen zij willen terugzien tijdens de uitvaart. Hierdoor kan er onenigheid ontstaan omdat de wensen van de dierbare niet bekend zijn. Er ontstaat een hoop rust en zekerheid als de dierbare de wensen vooraf heeft vastgelegd. Dit komt omdat er nu enkel gecommuniceerd wordt naar de uitvaartverzorger welke wensen er zijn en de familie hoeft dit zelf niet meer in te vullen.

Inbreng van jouw dierbare

Veel families ervaren het afscheid een stuk mooier op het moment dat de dierbare zijn wensen vooraf heeft vastgelegd. De reden hiervoor is dat de dierbare zelf de gehele uitvaart invult en precies laat weten welke wensen hij heeft omtrent het afscheid. Daardoor weet de familie tijdens het in werking zetten van de uitvaart dat de wensen van hun geliefde centraal staan. Zo voelt het afscheid nemen van jouw geliefde nog persoonlijker.

Kosten besparen

Een ander belangrijk aspect wat komt kijken tijdens de uitvaart zijn de kosten. De kosten van een uitvaart kunnen soms wel oplopen tot hoge bedragen. Het krijgen van een kostenindicatie is voor mensen die wat minder te besteden hebben een erg belangrijk onderdeel. Op het moment dat de wensen voor het overlijden worden vastgelegd weet je precies waar je aan toe bent. In sommige gevallen kan het soms voorkomen de kosten van de uitvaart goedkoper zullen uitvallen.

Ga in gesprek met de uitvaartverzorger

Heb jij te maken met een komend overlijden of wil jij je alvast oriënteren? Op Decidee kun je uitvaartverzorgers vergelijken bij jou in de regio. Zo kunnen jij en je familie een weloverwogen keuze maken voor een uitvaartverzorger die bij je past. Ga met de uitvaartverzorger in gesprek en ontdek welke mogelijkheden er zijn omtrent de laatste fase van het leven. Weten wat jij allemaal moet regelen tijdens een uitvaart? Lees onze checklist naderend overlijden.

Geschreven door:

Shakaya Janse

Shakaya is content creator bij Decidee. Ze is dagelijks opzoek naar relevante thema's om over te schrijven. Tips of vragen? Mail naar shakaya@decidee.nl

Bel voor gratis advies of gebruik

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.