Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
31 maart 2020

Top 10 uitvaartmuziek

Het kiezen van muziek tijdens de uitvaart is natuurlijk een persoonlijke keuze. Echter kan het heel moeilijk zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Wij hebben voor jou een top 10 uitvaartmuziek samengesteld om jou te helpen tijdens het kiezen van uitvaartmuziek. Benieuwd naar welke nummers in de top 10 uitvaartmuziek staan? Lees het artikel dan verder.

#1. Canon in D, P.37 – Johann Pachelbel

Canon in D, een ontroerend en opbeurend uitvaartlied, is het meest gevierde stuk van componist Johann Pachelbel en misschien wel een van de beroemdste stukken klassieke muziek ooit. Het is nu een favoriet bij bruiloften en uitvaarten, geliefd om zijn zachte toon en prachtige harmonieën.

#2. My Heart Will Go On – Céline Dion

Het nummer staat vooral bekend om zijn verschijning op de Titanic-soundtrack en is voor veel mensen de ultieme ballad over eeuwige liefde. Het is triest en mooi, maar herinnert er ook aan dat herinnering een geliefde dichtbij kan houden, zelfs nadat ze weg zijn, waardoor het een uitstekende keuze is voor begrafenismuziek.

#3. Papa – Stef Bos

Het liedje Papa van Stef Bos is in 1991 uitgebracht. Stef Bos wou hiermee de hitparades bereiken. In 1999 heeft Stef Bos dit liedje opnieuw uitgebracht in een live-versie. Het nummer is geschreven toen er kanker geconstateerd was bij de vader van Stef Bos. Het liedje is geschikt voor alle uitvaarten waar een papa herdacht wordt.

#4. Soul Limbo – Booker T. & the M.G.’s

Dit vrolijke deuntje werd jarenlang gebruikt als thema voor de BBC Test Cricket Highlights, waardoor het populaire uitvaartmuziek werd voor levenslange cricketfans. Afgezien van de sportverenigingen, is dit vrolijke lied het audio-equivalent van een zonnestraal – perfect voor het vieren van levensuitvaarten.

#5. You’ll Never Walk Alone – Gerry & The Pacemakers

Nog een sportief volkslied, You’ll Never Walk Alone, is het vlaggenschipnummer van de Liverpool Football Club en bekend bij elke echte fan. Het is ook een lied over hoop door tegenslag en solidariteit in de moeilijkste tijden, waardoor het een ontroerende toevoeging is aan een uitvaartdienst.

#6. Breng Me Naar Het Water – Marco Borsato

Het liedje Breng Me Naar Het water is in 2016 uitgebracht door Marco Borsato en Matt Simons. Het nummer is een tweetalig liedje, half Nederlands en Half Engels. Matt Simons heeft zelf ook nog een volledige Engelse versie uitgebracht genaamd To The Water. In het liedje wordt gezongen over afscheid nemen en is geschikt tijdens het afscheid nemen van de dierbare.

#7. Mama – English Version – II Divo

Het liedje Mama, English Version is door II Divo in mei 2007 uitgebracht. Het liedje is door Savan Kotecha, Josef Larossi & Andreas Romdhane geschreven. Het liedje is geschreven voor een moeder en zij wordt bedankt voor haar vertrouwen en geloof. Het liedje in geschikt voor alle uitvaarten waar een mama wordt herdacht.

#8. Angels – Robbie Williams

Robbie Williams ‘klassieke popballad Angels, mede geschreven door Guy Chambers, is dankzij zijn poëtische teksten en krachtige melodie een oneindig populaire keuze voor begrafenismuziek. Verrassend genoeg bereikte het pas nummer 4 in de Britse hitlijsten toen het in 1997 werd uitgebracht, maar in 2005 was het uitgeroepen tot het nummer dat de meeste Britten wilden spelen tijdens hun begrafenis.

#9. Het Dorp – Wim Sonneveld

Het liedje Het Dorp van Wim Sonneveld is uitgebracht in mei 1974. Het liedje is geschreven door Jean Ferrat & H. Verhage. Het nummer heeft plek nummer 27 behaald in de hitlijsten. Wim Sonneveld zingt over het weerzien van een bijzonder dorp. Het liedje is een emotioneel en samen de melodie is dit een geschikt liedje voor tijdens de uitvaart.

#10. Enigma Variations: Nimrod – London Philharmonic Orchestra

Een opwindend stuk klassieke muziek van een van de meest gekoesterde componisten van Groot-Brittannië, Nimrod is diep ontroerend, zowel verdrietig als hoopvol. Er werd lang gedacht dat het een toewijding was aan Elgar’s goede vriend AJ Jaeger, die hem door moeilijke tijden heeft geholpen.

Meer uitvaartmuziek

Ben je na deze top 10 uitvaartmuziek nog niet zeker over welke liedje je moet kiezen? Dat maakt niks uit. Naast deze top 10 zijn er genoeg liedjes die je ook kan kiezen voor tijdens het afscheid. Decidee heeft een volledige afspeellijst gemaakt die je hieronder kan vinden. Voor extra tips hebben wij nog een artikel voor jou waar wij 7 tips geven voor het vinden van uitvaartmuziek.

Geschreven door:

Shakaya Janse

Shakaya is content creator bij Decidee. Ze is dagelijks opzoek naar relevante thema's om over te schrijven. Tips of vragen? Mail naar shakaya@decidee.nl

Bel voor gratis advies of gebruik

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.