Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts
Decidee Weblog Persbericht ‘De levende doodskist’ laat je weer één worden met de natuur Decidee
08 oktober 2020

‘De levende doodskist’ laat je weer één worden met de natuur

De afgelopen jaren zagen we dat de natuurbegrafenis steeds meer in opkomst is, maar het is nu ook mogelijk om door de natuur te worden opgenomen in de zogenaamde ‘Living Cocoon’ van ontwerper Bob Hendrikx. In een biologische kist gemaakt van mycelium kunnen mensen weer één worden met de natuur en daarmee de bodem zelfs verrijken. De eerste persoon is de afgelopen maand reeds begraven in deze ‘levende doodskist’ en dit heeft de nodige aandacht getrokken van diverse internationale media. Decidee zocht Bob Hendrikx op in zijn atelier in YES!Delft voor een interview.

Start-up Loop

Als uitvaart start-up heeft Decidee bijzonder veel waardering voor andere ondernemers die de uitvaartbranche durven te innoveren. De startup Loop, het bedrijf achter de ‘Living Cocoon’, is opgericht door Bob Hendrikx, oud student van de TU Delft. In gesprek met Bob legt hij uit dat de ‘Living Cocoon’ zo is gemaakt dat deze bijdraagt aan efficiënte compostering van het lichaam. “Het ruimt niet alleen giftige stoffen op, maar levert ook een verrijkte voedingsbodem voor nieuwe bomen en planten. De Living Cocoon laat mensen weer echt één worden met de natuur”Mycelium als grondstof

Maar waar is de ‘Living Cocoon’ dan precies van gemaakt. “Mycelium is een netwerk van schimmeldraden. Het groeit normaal gesproken in de wortelstructuur van bomen, planten en paddenstoelen. Het is de recycler van de natuur.“, legt Bob uit. “Mycelium is continu op zoek naar afvalstoffen om deze om te zetten in voedingsstoffen voor de omgeving. Dat doet het zelfs met giftige stoffen, zoals olie, plastic en metaal.”

Natuurlijke catalysator

Voordat een lichaam in een reguliere kist normaal gesproken ‘composteert’ gaan er jaren overheen. Door de gelakte en metalen onderdelen van een kist, kan het zelfs tien jaar duren. In de ‘Living Cocoon’ wordt dit proces versnelt naar twee tot drie jaar. “Alle afvalstoffen van het menselijk lichaam worden daarbij omgezet in voedingsstoffen. Dit resulteert dus ook in een uiteindelijke verbetering van de bodemkwaliteit, waardoor nieuw leven de kans krijgt om te floreren.”, aldus Bob.Verkrijgbaarheid en meer informatie

De kisten zijn ontwikkeld in samenwerking met lokale uitvaartorganisaties en zijn uitvoerig getest. Mocht u geïnteresseerd in de ‘Living Cocoon’, zowel als ondernemer of particulier, dan brengt Decidee u graag in contact met Bob Hendrikx. U kunt ons eenvoudig bereiken via de contactgegevens op onze website.

Geschreven door:

Konrad Zebracki

Over deze auteur

Bel voor gratis advies of gebruik

Vergelijk alle uitvaartverzorgers bij u in de buurt

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.