Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Wie wordt het nieuwe baasje van het huisdier van een overleden dierbare?

Woont u alleen en hebt u een huisdier? Hebt u al eens nagedacht wat er met uw huisdier gebeurt als u komt te overlijden? Wie zorgt er dan voor uw dier?

Een paar vragen om tot de conclusie te komen dat het verstandig is om tijdens uw even na te denken over waar u uw huisdier graag wilt plaatsen na uw dood. Gek genoeg, dieren zijn bezittingen waardoor uw erfgenamen mogen beslissen over het lot en leven van uw huisdier na uw overlijden.

Ga alvast op zoek naar een ander baasje

Wilt u alles voor uw overlijden goed regelen? Informeert u dan bij familie of vrienden of zij uw huisdier na uw overlijden willen en kunnen opvangen. Maak duidelijk dat het voor u belangrijk is dat het dier niet aan zijn lot wordt overgelaten. Misschien voelen mensen de noodzaak om ‘ja’ te zeggen op zo’n verzoek, maar maak goed duidelijk dat het niet om een tijdelijke oplossing gaat.

Huisdieren herplaatsen na overlijden

De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren zorgt voor de (tijdelijke) opvang of herplaatsing van dieren van zieke en overleden mensen. De stichting werft ook gastgezinnen en geeft medische hulp aan zieke huisdieren als honden, katten en vogels. Na herplaatsing bezoeken wij regelmatig het gastgezin om te kijken of zij goed worden verzorgd en of de dieren lekker in hun vel zitten.

Uw huisdier in een testament

Met een testament kunt u een instelling of een specifiek persoon aanwijzen als verzorger van uw huisdier. U kunt daarin ook uw specifieke wensen over dat huisdier aangeven. Een beetje vreemd misschien, maar ook over de waarde van uw huisdier of dier moet u erfbelasting betalen. De schade zal meevallen als u een gewone kat van de straat hebt, maar de erfbelasting kan flink oplopen wanneer u een paard met een flinke waarde nalaat. In een testament kunt u ook aangeven dat u een bepaald geldbedrag, een legaat, aan een persoon of organisatie nalaat. Met dat geld kan uw huisdier worden verzorgd na uw overlijden.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.