Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Waar gaat het huisdier van mijn overleden dierbare naartoe?

Bent u een alleenstaande? Dan is het verstandig om tijdens uw leven iets voor uw huisdier te regelen, anders gaat uw geliefde huisdier misschien naar een asiel. Dieren zijn bezittingen waardoor uw erfgenamen beslissen over het lot van uw huisdier.

Ga alvast op zoek naar een ander baasje

Wilt u alles voor uw overlijden goed regelen? Informeert u dan bij familie of vrienden of zij het huisdier na uw overlijden willen en kunnen opvangen. Maak duidelijk dat het voor u belangrijk is dat het dier niet aan zijn lot wordt overgelaten. Misschien voelen mensen de noodzaak om ‘ja’ te zeggen op zo’n verzoek, maar maak goed duidelijk dat het niet om een tijdelijke oplossing gaat.

Uw huisdier goed en verzorgd achterlaten na een overlijden

U kunt een hond of een kat niet benoemen tot erfgenaam. Alleen rechtspersonen en  personen van vlees en bloed kunt u benoemen tot erfgenaam. Hoe regelt u nu alle zaken voor uw huisdier? Hoe gek het ook klinkt, een huisdier is een bezit of eigendom. Uw erfgenamen krijgen daardoor de beschikking over uw bezit, dus uw hond, kat of elk ander huisdier.

Uw huisdier in een testament

Met een testament kunt u een instelling of een specifiek persoon aanwijzen als verzorger van uw huisdier. U kunt daarin ook uw specifieke wensen over dat huisdier aangeven. Een beetje vreemd misschien, maar ook over de waarde van uw huisdier of dier moet u erfbelasting betalen. De schade zal meevallen als u een hondje van de straat hebt, maar de berekende belasting kan flink oplopen wanneer u een waardevol paard nalaat. In een testament kunt u ook aangeven dat u een bepaald geldbedrag, een legaat, aan een persoon of organisatie nalaat. Met dat geld kan uw huisdier worden verzorgd na uw overlijden.

Stichting Dierrennood

Is er niemand om voor uw huisdier te zorgen? Dan belandt deze vaak in een dierenasiel. Stichting Dierennood is in dat geval een prima alternatief. Deze stichting neemt de zorg van uw huisdier over wanneer u bent overleden. Zij zorgt voor herplaatsing bij mensen die zich als echte dierenvriend bij deze stichting hebben aangemeld. Wanneer iemand plotseling overlijdt, zorgt de stichting voor de acute opvang. U kun al uw wensen aangeven in een dierentestament.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.