Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Uitvaart in Verenigd Koninkrijk

Kosten van een uitvaart in Verenigd Koninkrijk

Een uitvaart in het Verenigd Koninkrijk kost gemiddeld 4140 euro. De afgelopen jaren zijn de kosten fors gestegen. Hierdoor kunnen arme gezinnen vaak een uitvaart niet betalen. De Nederlandse uitvaart is duurder dan die van het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft twee redenen. Mensen in het Verenigd Koninkrijk kiezen eerder voor een sobere uitvaart en de materiaal- en arbeidskosten liggen lager in het Verenigd Koninkrijk.

Thuis opbaren is niet gebruikelijk

Tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk verschillen de gewoontes. In het Verenigd Koninkrijk komen de meeste mensen te overlijden in het ziekenhuis. Het lichaam wordt bijna direct verplaatst naar een koelcel om vervolgens gebracht te worden naar een uitvaartcentrum of mortuarium. Thuis opbaren komt zelden voor. Na een week tot 10 dagen vindt de uitvaart plaats.

Geen rouwbericht in de krant

Als iemand komt te overlijden wordt dit niet gedeeld in de krant, worden er geen rouwkaarten gestuurd en wordt de buurt niet ingelicht. Het komt veel voor dat mensen in de buurt het bij toeval te weten komen dat er iemand in de buurt is te komen overlijden. Alleen grote berichten zoals het winnen van een evenement wordt vermeld in de krant. De Britten weten zich vaak geen houding te geven nadat er een dierbare is overleden.

Gebruiken tijdens de uitvaart

Het meest opmerkelijke aan een uitvaart in het Verenigde Koninkrijk is dat mensen mogen rouwen maar dit mag niet uitbundig gebeuren. Tijdens de uitvaart mag er niet veel gehuild worden. Volgens de ongeschreven regel is het uitbundig huilen niet netjes omdat mensen van hun apropos kunnen raken. Ook worden teveel tranen gezien als egoïsme omdat er eerst rekening gehouden moet worden met een ander en daarna pas met jezelf.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.