Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Uitvaart in Marokko

Kosten van een uitvaart in Marokko

Een uitvaart in Marokko kost gemiddeld rond de 3000. De kosten in de regio’s zullen niet veel verschillen omdat de Marokkanen altijd kiezen voor een begrafenis. De meeste Marokkanen willen in Marokko begraven worden. Dit geldt ook voor Marokkanen die in het buitenland hebben gewoond. Dit komt omdat vanuit de Islam een eeuwige grafrust wordt voorgeschreven in Marokko.

Sobere uitvaarten zijn gebruikelijk

Een andere reden waarom de kosten niet veel zullen verschillen is omdat een Marokkaanse uitvaart altijd sober is. In andere geloven wordt er veel gedacht aan de dierbare. Een Marokkaanse uitvaart moet zich vasthouden aan de Islamitische gebeden en rituelen. De enige die vereerd mag worden is Allah en niet de dierbare. Vandaar dat er weinig verschil is tussen de uitvaarten die worden gehouden. Hierdoor is er ook nauwelijks verschil voor arme en rijke mensen.

Graf wordt nauwelijks onderhouden

Het graf van de overledene wordt nauwelijks of niet verzorgd. Er wordt ook geen grafsteen geplaatst. In sommige gevallen wordt er een bijzondere plant geplaatst. De reden hiervoor is dat het lichaam zonder ziel moet rusten en de rust niet verstoord mag worden. Wel bezoeken de Marokkanen het graf veel. Soms wordt er eten zoals brood met vijgen meegenomen voor de overledene. Vanuit de Islam wordt er gelooft dat het eten terecht komt bij de overledene.

Veel steun tijdens de rouwperiode

De gehele Marokkaanse gemeenschap steunt elkaar. Tijdens een overlijdens gebed zijn veel mensen aanwezig. Ook mensen die de overledene totaal niet kennen. In de Islam wordt het bezoeken van een overlijdens gebed gezien als een goede daad.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.