Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Uitvaart in Italië

Kosten van een uitvaart in Italië

Een uitvaart in Italië kost gemiddeld rond de 5600. De kosten verschillen per regio. In steden zoals Rome en Milaan betaal je paar honderden euro’s meer. De hoge kosten van het begraven heeft ook deel te maken met de schaarste van de begraafplaatsen

Schaarste in de condoleance plekken

Er zijn verschillende plekken waar de condoleance kan plaatsvinden. Dit kan thuis, bij de ambulancedienst, in een aparte kamer in de kerk of in een apart gedeelte in het ziekenhuis. Vanwege de schaarste kan het zo zijn dat er langs een andere familie gelopen moet worden om bij de ruimte te komen of er in dezelfde ruimte een andere familie aanwezig is.

Geen persoonlijke uitvaart in Italië

De meeste begrafenissen beginnen in de kerk. De diensten die gehouden worden zijn niet persoonlijk. Er wordt geen toespraak gehouden door familie en er is geen eigen muziek gekozen. Het verdriet is daardoor niet minder, misschien juist erger. De tekst die wordt gebruikt voor de dierbare is heel algemeen. Daardoor voelt het alsof de dierbare een nummer is. Dit geldt ook voor cremeren. Er zijn maar een aantal crematorium beschikbaar in Italië. Mensen komen van ver en moeten vaak in de rij wachten met de kist totdat zij aan de beurt zijn.

Iedereen wordt ingelicht over het overlijden

Het opmerkelijke aan het verhaal is, is dat als er iemand komt te overlijden het hele dorp wordt ingelicht. In Nederland worden mensen die dichtbij de dierbare staan ingelicht. In Italië wordt iedereen die de dierbare kent ingelicht. Tussen het overlijden en begraven zit ongeveer 48 uur. Daarom moet iedereen snel worden ingelicht. Hierdoor hangen er ook witte posters met zwarte rand in het dorp. Met vetgedrukte letters staat de naam van de dierbare op de poster samen met de dag en tijd van overlijden. Deze posters zijn te vinden naast drukke wegen, dichtbij het kerkhof of bij een speciaal bord die zich bevindt op een plein.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.