Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Uitvaart in China

Kosten van een uitvaart in China

Een uitvaart in China kost gemiddeld rond de 1950. China is het land waar de meeste mensen te komen overlijden. Vanwege het hoge inwoneraantal is dit niet gek. De kosten per uitvaart verschilt enorm in de regio’s van China. Op het platteland kost een uitvaart tussen de 1000 en 2000 euro. In Hong Kong liggen de kosten tussen 9000 en 14000.

Twee soorten zielen

Volgens de Chinese rituelen heeft een lichaam twee zielen. De Hun-ziel en Po-ziel. De Hun-ziel is de spirituele ziel. Deze ziel verlaat het lichaam gelijk om terug te keren naar de plek voor de geboorte. De andere ziel is verbonden met het lichaam en zal nog een tijdje gekoppeld blijven aan het lichaam. Alle lichaamsopeningen worden gesloten met jade zodat de Po-ziel niet te vroeg het lichaam verlaat.

Rituelen tijdens de uitvaart

Tijdens een Chinese uitvaart wordt er nep geld en gelukssymbolen verbrand. Er wordt nep geld verbrand tijdens de uitvaart omdat de overledene rijkdom en welvaart wordt toegewenst in de andere wereld. Ook worden er papieren modellen verbrand die gegund worden aan de overledene voor het leven na de dood. Voorbeelden van papieren modellen zijn huizen, auto’s, boten of tv’s.

Iedereen in het wit

Op de dag van de uitvaart zijn de nabestaande van de overledene gekleed in het wit. Wit is voor Chinezen de kleur van de rouw. Daarom wordt er tijdens trouwen nooit een witte jurk gedragen. Dag voor de begrafenis wordt het lievelingseten van de overledene gegeten. Tijdens het eten wordt er wierook verbrand. De lichten in het huis worden aangezet zodat de geest afscheid kan nemen. De lichten in het huis mogen pas uit nadat de begrafenis geweest is.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.