Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Uitvaart zonder medische acceptatie

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie is er voor iedereen die om bepaalde gezondheidsredenen geen ‘gewone’ uitvaartverzekering kan afsluiten. Om toch een uitvaartverzekering te hebben, bestaan er gelukkig speciale uitvaartverzekeringen zonder medische acceptatie. Zo bent u toch verzekerd voor de kosten van een uitvaart. Een uitvaartverzekeraar maakt bij een dergelijke uitvaartverzekering gebruik van carenzjaren, wachtjaren.

Uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

Een uitvaartverzekeraar neemt financiële risico’s wanneer zij een verzekerde aannemen waarvan al bekend is dat deze met gezondheidsproblemen kampt. Om dit risico te verkleinen, bouwt deze verzekeraar een bepaalde wachtperiode in, de carenzjaren. Deze wachtperiode wordt bepaald naar aanleiding van een aantal vragen over de gezondheid van de verzekerde. Deze vragen moeten altijd naar waarheid beantwoord worden anders heeft dat gevolgen voor de uitkering van de verzekering. Overlijdt de verzekerde binnen die termijn, dan wordt de uitvaartverzekering niet uitgekeerd. De ingelegde premie tot aan het overlijden wordt netjes aan de nabestaanden uitbetaald. Overlijdt u door een ongeval? Dan wordt de uitvaartverzekering wel uitbetaald.

Overlijden na de wachtperiode

Net als elke andere verzekerde kunt u na de wachtperiode van vaak 2 jaar, aanspraak doen op de uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering zonder medische acceptatie is erg interessant om, ondanks een minder goede gezondheidstoestand, toch een uitvaartverzekering af te kunnen sluiten. Hiermee zijn de kosten van een uitvaart voor uw nabestaanden voor een groot deel geregeld.

Wat kost een uitvaartverzekering zonder medische indicatie?

Deze uitvaartverzekering is duurder dan een gewone uitvaartverzekering. Dat komt door het risico voor de uitvaartverzekeraar. Niet alle verzekeraars sluiten deze verzekering af. Op basis van de antwoorden op de gezondheidsvragen kunnen twee situaties ontstaan;

  • uw aanvraag wordt geaccepteerd maar u betaalt een hogere premie
  • uw aanvraag wordt definitief afgewezen, u moet een andere manier vinden om geld voor de uitvaart te sparen

Decidee helpt

Hebt u naar aanleiding van dit artikel een vraag over een uitvaart(verzekering) zonder medische acceptatie? Onze uitvaartexperts geven u graag en vrijblijvend alle informatie.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.