Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Een uitvaart zonder dienst, een technische uitvaart

Meer en meer mensen kiezen voor een uitvaart zonder officiële dienst. Dat noemen we ook wel een technische uitvaart. Het in bijna gelijk aan een gewone uitvaart. Het enige verschil is dat er in dit geval geen traditionele plechtigheid wordt gehouden voorafgaand aan of na de uitvaart.

Waarom een uitvaart zonder dienst?

Een reden om te kiezen voor een begrafenis of crematie zonder officiële dienst kan meerdere redenen hebben.

  1. De keuze voor een uitvaart zonder dienst is genomen doordat er geen behoefte voor is vanuit de familie of doordat familiebanden zijn verstoord en een plechtigheid lastig te regelen is.
  2. U bespaart flink op de kosten wanneer u ter plaatse geen ruimte en catering hoeft te huren.
  3. Een andere reden om te kiezen voor een begrafenis zonder dienst is dat nabestaanden steeds vaker de behoefte hebben en de mogelijkheden kennen om op een meer persoonlijke manier een afscheid te organiseren. In een restaurant, op de tennisclub waar de overledene al jaren lid was of gewoon thuis. Live muziek in plaats van stemmige muziek, geen sprekers maar wel hippe hapjes.

Een uitvaart zonder dienst, wat kost dat?

U betaalt altijd de basiskosten van een uitvaart, dat kan een begrafenis of een crematie zijn. Dat zijn onder andere de kosten voor het verzorgen van de overleden en het overbrengen naar een begraafplaats, de kosten voor het cremeren zelf en het delven van het graf, de grafrechten en het plaatsen van een grafsteen. Veel bijkomende kosten zijn afhankelijk van persoonlijke wensen en het budget. Een kist of een lijkwade, de keuze is enorm tegenwoordig. Daarnaast betaalt u voor de aangifte en akte van overlijden plus de kosten van de uitvaartverzorger.

Decidee adviseert en informeert

Hebt u vragen over hoe u een uitvaart zonder dienst toch persoonlijk en stijlvol vorm kunt geven? De aangesloten uitvaartverzorgers hebben hun tarieven en kennis voor elk type begrafenis voor u op een rijtje gezet. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden. De uitvaartexperts van Decidee zijn bereikbaar op 085-1304822.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.