Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Crematie zonder familie

Nederland ken steeds meer alleenstaande ouderen. Een groot aantal van hen heeft ook geen kinderen of andere onderhoudsplichtigen. Voor de uitvaartonderneming wordt het daardoor moeilijker om een opdrachtgever van een crematie te vinden. Wanneer er geen nabestaanden of andere executeurs bekend zijn, regelt de gemeente de uitvaart. Een crematie zonder familie, hoe ziet die eruit?

Ook kiezen tegenwoordig steeds meer mensen bewust voor een crematie zonder familie. Dat heet een technische crematie. Het in bijna gelijk aan een gewone crematie. Het enige verschil is dat er in dit geval geen traditionele ceremonie wordt gehouden. De nabestaanden mogen wel aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven.

Waarom een technische crematie?

Er zijn een aantal redenen voor het kiezen van een crematie zonder familie en afscheidsplechtigheid:

  • Er kan een financiële reden zijn. U bespaart flink op de kosten wanneer u ter plaatste geen ruimte en catering hoeft te huren.
  • Een andere reden om te kiezen voor een technische crematie is dat nabestaanden steeds vaker de behoefte hebben en de mogelijkheden kennen om op een meer persoonlijke manier een afscheidsplechtigheid te organiseren. Op een herinneringsvolle plek, op de sportclub waar de overledene al jaren lid was of gewoon thuis.
  • De keuze voor een crematie zonder familie kan ook genomen zijn doordat er geen familie is of doordat familiebanden zijn verstoord.

Een crematie zonder familie, wat kost dat?

De kosten van een uitvaart zonder aanwezigen of budgetuitvaart, liggen tussen de € 700 en € 1.400. De kosten verschillen sterk per gemeente en crematorium. Er is ook een verschil in tarief per dag of tijdstip. Het is verstandig om bij meerdere crematoria te informeren naar de mogelijkheden en de tarieven. U betaalt altijd de basiskosten van een crematie. Daaronder vallen in elk geval de kosten van het cremeren zelf maar vaak ook kosten voor het verzorgen van de overleden en het overbrengen naar een crematorium. Houdt u ook rekening met de kosten van een kist of een lijkwade, de keuze is tegenwoordig enorm tegenwoordig, de aangifte en akte van overlijden, de asbestemming en de kosten van de uitvaartverzorger.

Decidee adviseert en informeert

Hebt u vragen over hoe u een crematie zonder familie vorm kunt geven? De aangesloten uitvaartondernemers hebben hun prijzen en ideeën voor een budgetcrematie voor u op een rijtje gezet. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden. De uitvaartexperts van Decidee zijn bereikbaar op 085-1304822.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.