Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Crematie in zonder dienst

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie zonder dienst. De overledene wordt in dat geval na een bijeenkomst thuis of op een andere geliefde plek naar een crematorium of begraafplaats overgebracht zonder een plechtigheid in dat crematorium of op die begraafplaats.

Een crematie zonder officieel afscheid

Een voordeel van cremeren zonder een officieel afscheid is de vrijheid van tijd. U kunt op een zelf gekozen locatie rustig afscheid nemen. In een crematorium of op een begraafplaats hebt u altijd te maken met een tijdsdruk. Daarnaast lopen de kosten snel op wanneer u zich niet houdt aan de afgesproken tijden. Wanneer u kiest voor een afscheid in huiselijke kring bespaart u flink op de kosten.

Een afscheid zonder plechtigheid in een aula is heel persoonlijk en daarom wordt hier tegenwoordig steeds vaker voor gekozen. Met alle genodigden naar het restaurant waar de overledene zo graag kwam, toasten op alle mooie herinneringen zonder stemmige muziek en met een mooie foto van de overledene op de achtergrond. Live muziek op de begraafplaats is een prachtig alternatief.

Crematie in stilte

Soms kiezen mensen of hun nabestaanden voor een crematie in stilte. Een uitvaart zonder poespas en gedoe, gewoon een simpele kist en begraven of gecremeerd worden in het bijzijn van niemand of een heel kleine kring van familie of vrienden. Wanneer u niet persoonlijk bent uitgenodigd, wordt uw aanwezigheid niet op prijs gesteld.

Geef uw wensen voor een uitvaart zonder officiële rouwdienst of herdenkingsplechtigheid door aan uw uitvaartverzorger. Voor elk beschikbaar budget kunt u een respectvolle en persoonlijke crematie zonder nabestaanden regelen.

Vragen of advies

Heeft u vragen omtrent een crematie zonder dienst? Of wilt u onafhankelijk advies bij uw keuze voor een uitvaartverzorger die past bij uw wensen en budget? Bel dan de uitvaartexperts van Decidee op 085-1304822.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.