Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Crematie in besloten kring

Het blijft lastig om de gastenlijst bij een crematie op te stellen; nodigt u alle vrienden en kennissen uit of houdt u een crematie in besloten kring? Een begrafenis of crematie in besloten kring betekent dat u niemand of de meest intieme kring van familie en vrienden uitnodigt voor de uitvaart.

Cremeren in besloten kring; de voor- en nadelen

Een voordeel van een crematie in besloten kring is dat u bespaart op de kosten van de crematie.

Hoe meer mensen u uitnodigt, hoe hoger de totale kosten. Een aantal kosten blijven gelijk, ongeacht het aantal mensen dat u uitnodigt. Dit betreft de basiskosten van de crematie en de huur van het crematorium bijvoorbeeld. Een crematie in besloten kring geeft ook een heel intieme, persoonlijke sfeer. Er is meer mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en fijne herinneringen op te halen.

Een nadeel van een crematie in besloten kring is dat mensen zich beledigd kunnen voelen omdat zij niet uitgenodigd zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf aan te geven welk type uitvaart u wilt of deze wensen achterlaat voor uw nabestaanden. Een middenweg is om via de rouwkaart alle familie, vrienden en kennissen uit te nodigen voor een condoleance. U geeft daarbij duidelijk aan dat de crematie vervolgens in besloten kring plaats zal vinden. Apart nodigt u deze kleine groep uit om aanwezig te zijn bij de crematie.

Geschikte locaties voor een crematie in besloten kring

Een voorwaarde voor een crematie in besloten kring is een geschikte locatie, passend bij het aantal aanwezigen. Een afscheid in een te grote zaal of op een te ruime locatie geeft geen goed gevoel. Zoek daarom vooraf naar mooie locaties bij u in de buurt.

Decidee helpt u graag verder

Alle aangesloten uitvaartverzorgers vermelden bij Decidee welke tarieven zij berekenen voor een crematie in besloten kring. U stelt zelf de crematie samen door persoonlijke keuzes te maken.

Hebt u vragen over hoe een crematie in besloten kring het beste kunt regelen? Belt u dan de uitvaartexperts van Decidee op 085-1304822.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.