Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Begrafenis zonder plechtigheid

Steeds meer mensen kiezen voor een begrafenis zonder dienst of plechtigheid. Dat noemen we ook wel een technische begrafenis. Het in bijna gelijk aan een gewone begrafenis. Het enige verschil is dat er in dit geval geen traditionele plechtigheid wordt gehouden voorafgaand aan of na de begrafenis.

Waarom een begrafenis zonder plechtigheid?

Een reden om te kiezen voor een begrafenis zonder afscheidsplechtigheid kan een financiële oorzaak hebben.

  1. U bespaart flink op de kosten wanneer u ter plaatste geen ruimte en catering hoeft te huren.
  2. Een andere reden om te kiezen voor een begrafenis zonder dienst is dat nabestaanden steeds vaker de behoefte hebben en de mogelijkheden kennen om op een meer persoonlijke manier een afscheid te organiseren. In een restaurant, op de sportclub waar de overledene al jaren lid was of gewoon thuis. Live muziek in plaats van stemmige muziek, geen sprekers maar wel met luxe hapjes in plaats van koffie en cake.
  3. De keuze voor een begrafenis zonder plechtigheid kan ook genomen zijn doordat er geen behoefte voor is vanuit de familie of doordat familiebanden zijn verstoord en een plechtigheid lastig te regelen is.

Een begrafenis zonder plechtigheid, wat kost dat?

U betaalt altijd de basiskosten van een begrafenis. Dat zijn vaak onder andere het verzorgen van de overleden en het overbrengen naar een begraafplaats, de kosten voor het delven van het graf, de grafrechten en het plaatsen van een grafsteen. Alle overige kosten voor een begrafenis zonder poespas hangen af van uw wensen en keuzes. Een kist of een lijkwade, de keuze is daarin is gelukkig groot tegenwoordig. Daarnaast betaalt u voor de aangifte van het overlijden en de akte van overlijden en de kosten van de uitvaartverzorger.

Decidee adviseert en informeert

Hebt u vragen over hoe u een begrafenis zonder dienst toch waardig en persoonlijk vorm kunt geven? De aangesloten uitvaartverzorgers hebben hun prijzen en ideeën voor elk type begrafenis voor u op een rijtje gezet. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.